folytatják a hagyományt

2020.05.29. 19:29

Elültették a második életfát Berettyóújfaluban

A járványhelyzet ellenére is megoldották, hogy a tavalyi kezdeményezést folytathassák.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

A berettyóújfalui újszülöttek tiszteletére ültetett második gömbkőris is a helyére került május 23-án, a város napján Berettyóújfaluban.

Az idén az országos veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozások okán az önkormányzati rendezvények elmaradtak a településen, de a hagyományt, amely 2019-ben teremtődött, a város folytatta, így a napsütéses időben sok család érkezett az életfaültetésre, a berettyóújfalui József Attila-lakótelep parkjába.

Idén hússzal több név került fel a fa előtt elhelyezett emléktáblára. Tavaly 124, idén pedig 144 baba neve szerepel a táblán. Bónácz János alpolgármester köszöntőjében elmondta, örvendetes, hogy a város önkormányzata a beruházásokkal, családbarát intézkedésekkel hozzá tud járulni ahhoz, hogy a családok itt éljenek, az újszülöttek a későbbiekben is településünkön maradjanak. A fiataloknak Rácz Anikó egy mesével kedveskedett, majd a nagyobbak segítségével a kőrist is elültették.

Az életfaültetést követően a város vezetősége az önkormányzat nevében koszorút helyezett el a Vörösmarty téren lévő Báthory Gábor-szobornál.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában