Veszélyhelyzet

2020.04.10. 16:01

Duplázott a Dorkász az idei adománygyűjtésen

Kétezer csomag tartós élelmiszer gyűjtöttek a megnövekedett számú rászoruló családoknak és időseknek.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A Dorkász Szolgálat Alapítvány szokásos húsvét előtti iskolákban, gyülekezeteknél és üzleteknél megszervezett adománygyűjtését online valósította meg, ahol az adományozók otthonról, pár kattintással megtudtak tölteni egy vödröt élelmiszerrel. Így ezer helyett kétezer vödörnyi élelmiszert gyűjtöttek össze a rászorulóknak.

Kiss Ábel Lukács igazgató dr. Számadó Krisztina és dr. Ittzés Dávid kuratóriumi tagokkal együtt nagypénteken olyan debreceni, nehéz sorsú családokhoz juttatta el az adományokat, akikhez most érkeztek először kék vödrök. A csomagok 2800 forint értékű mákot, babot, lencsét és száraz tésztát tartalmaznak.

Fotó: Molnár Péter

Emberi kapcsolatok

A Dorkász Szolgálat célja, hogy elérje a legszegényebbeket, ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van az alapítvány adományaira. Mindezt azzal a céllal teszi, hogy a rászorulók életében változást, fejlődést érjen el. Ezért nagy hangsúlyt fektetnek az emberi kapcsolatokra és a helyi közösségek aktivizálására, akik rendszeresen segítik és ezáltal kísérik a kedvezményezetteket a fejlődés útján.

Az alapítvány Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve háromszáz csomagot a Debreceni Karitatív Testület által megnevezett rászorulóknak oszt ki. A további csomagokat a Dorkász együttműködő partnerei, a történelmi egyházak helyi gyülekezetei által kerülnek kiosztásra országszerte az ünnepek után. Kiemelt figyelmet kapnak a szervezet látókörében élő idős emberek és nagycsaládban élők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában