Jótékonyság

2020.03.01. 08:55

Összefogott a város Váradiékért

Két és fél millió forint értékű adomány gyűlt össze a tűzkárosult család megsegítésére.

Fotó: Kiss Dóra

Jótékonysági estet szervezett a Debreceni Karitatív Testület a Váradi család megsegítésére, akiknek 2019. szeptember 13-án hajnalban leégett a fancsikai házuk. A Váradi házaspár három gyermeket nevel, jelenleg szociális bérlakásban élnek az önkormányzat jóvoltából, azonban szeretnék újjáépíteni otthonukat.

– A tragédiákon felül lehet kerekedni, ha olyan emberekkel találkozunk, akik erőt adnak nekünk, és most ilyen emberek vannak itt. Büszke vagyok arra, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek. Amikor arról volt szó, hogy csináljunk egy ilyen árverést, egy kicsit kétkedve fogadtam, hiszen ilyen még nem volt Debrecenben. Azonban ez az összetartó közösség meg tudja mutatni, mire képes, s gyakorlatilag megtelt a terem. Debrecen egy olyan közösség, amely képes összefogni és segíteni a bajba jutottakon – fogalmazott Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke a Belvárosi Közösségi Házban tartott jótékonysági esten, szombaton.

Az est folyamán több mint húsz, sportolók és zenészek, művészek által felajánlott emléktárgyat árvereztek el. Az esten összesen két és fél millió forint értékű pénzbeli és természetbeli adomány gyűlt össze, mely hozzájárul ahhoz, hogy a háromgyerekes család újrakezdhesse életét. Váradi Tamásné Mária elmondta:

az az álmuk, hogy újjáépítsék leégett házukat, s ott folytassák tovább életüket gyermekeikkel.

A jótékonysági eseményen az Ady Gimnázium drámatagozatos diákjai, a Black XS Hip Hip Dance Team tagjai, valamint a Debreceni Népi Együttes táncosai adtak műsort.

KD

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában