Virrasztás az éhezőkért

2020.02.19. 18:35

Egy igazán különleges este

Lépésről lépésre, de jobbá tehető a világ, csak egy kis odafigyelés kell hozzá.

Fotó: Liszter Sándor, Pintér Timi, standupcomedy.hu

Sokszínű programkavalkád várja az érdeklődőket szombaton a gyönyörűen felújított, cívisvárosi Árpád téri református templomban, ahol nem csak hogy jól érezhetik magukat a betérők, de egyúttal rászorulóknak is segíthetnek.

Színes a paletta

E hónap huszonkettedike a Virrasztás az éhezőkért világnapja, a szervezők pedig nem egy szokványos estére invitálnak, hiszen prédikációk, imák, zenei részek, stand-up, film és beszélgetések közül is lehet válogatni. Mindemellett egy kis figyelmességgel is készülnek még: pogácsa és meleg tea várja a virrasztókat. Az est hangulatát ugyanakkor csak tovább emeli Pintér Timi gyönyörű hangja, akinek vendége Liszter Sándor művész úr lesz. Az ingyenes eseményen a Tündérkör Alapítvány adományládájába továbbá el lehet helyezni pénzadományokat, amelyek összegéből száraz élelmiszert vásárolnak majd: ezeket 16 év alatti, nehéz sorsú, gyermekekkel rendelkező, rászoruló családok kapják. Az adományok elosztása egész évben folyamatos lesz. A segítségben az a legjobb, hogy ezer felől érkezhet, ezáltal pedig nem csak a segítők, de a segítség módjai is száz meg százfélék lehetnek. E hét végén például a megszokottól talán kicsit eltérő programsorozat várja a betérőket, a nap erőssége pedig pont ez lehet: mindenki talál kedvére valót. Ének, ima és stand up – Ruha Tomi és Orosz György készül megdolgoztatni a rekeszizmokat – váltja egymást, s ahogy az óramutató éjfél felé közeledik, majd elhagyja azt, előadás is hallható lesz fogyatékkal élő gyermekekről, közös filmnézés a szegénységről és természetesen eszmecsere is helyet kap, de ez már az új nap fényében, vasárnap hajnalban.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában