álmokat teljesítenek

2020.01.13. 11:30

Rászorulók ezreinek segített a szeretetszolgálat az év végén

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) számára a legnagyobb sikert 2019-ben az adventi időszakban az összefogása jelentette.

Mint azt Iszlai Gergely, az MRSZ debreceni irodájának operatív vezetője elmondta, az év végi Szeretetdoboz tartósélelmiszer-gyűjtő akció Debrecenben, valamint a város vonzáskörzetében, a tanyavilágban élő nehéz sorsú, nélkülöző, nagycsaládosok, idősek, betegek megsegítését szolgálta.

– Az összegyűlt adományokból természetesen határon túli, kárpátaljai testvéreinket is támogattuk. Az MRSZ munkatársai és önkéntes segítői személyesen gyűjtötték folyamatosan az adományokat a bevásárlóközpontokban. Akciónkat az Erdélyi Református Egyházmegyék is támogatták, ezáltal szolgálatunk határokon átívelővé vált. Ők célzottan öt tonna tartósélelmiszer-adományukat Kárpátaljára kérték továbbítani. Valamennyi résztvevő összefogásának eredményeként összesen 2 ezer 700 darab megtöltött Szeretetdoboz tartósélelmiszer-csomag gyűlt össze, amely átszámítva 27 tonna – fogalmazott Iszlai Gergely. Az egyenként 10-12 kilogrammos csomag többek között olajat, cukrot, lisztet, rizst, tésztát, konzerveket, tisztálkodási szereket tartalmazott.

Fotó: A Magyar Református Szeretetszolgálat magánarchívuma

Megterített ünnepi asztalok

A Magyar Református Szeretetszolgálat az összegyűjtött adományokból az adventi időszakban folyamatosan támogatta a debreceni irodához segítségkéréssel forduló helyi lakosokat, a Bihari Állami Gondozottakat, a Református Közösségi Ellátások Intézményeit, valamint a Református Nevelőszülői Hálózatot. Szervezetten tartós élelmiszereket és téli ruházatot adtak át Nyíradonyban, Bagamérban, Kismarján, Hajdúhadházon, Hajdúböszörményben, Nagycsere–Halápon, Bodaszőllőn és Hajdúszoboszlón.

– Örömmel mondhatom, hogy szervezésünkben már eddig is több mint kétezer családnak tudtuk karácsony előtt az ünnepi asztalát megteríteni, és a téli nehéz hónapokban gazdagabbá tenni. Decemberben a Nyilas Misi Pakk programunkkal a rászoruló gyerekek részére nyújtottunk át egy cipősdoboznyi ajándékot. Az akció során játékokat, könyveket, édességeket helyeztek el a jólelkű adakozók a csomagokban. Ezzel az ajándékozási formával is kétezer, nehéz körülmények között élő gyermeket tudtunk támogatni – hangsúlyozta a szeretetszolgálat operatív vezetője.

Beteljesült álmok

Magyar Református Szeretetszolgálat egy új kezdeményezésben 500 nehézsorsú gyermek karácsonyi kívánságát is közvetítette a honlapján. – Minden gyermeknek a rövid bemutatkozása mellett a karácsonyi kívánsága, álma is szerepelt, amelyeket a támogatók teljesítettek. Olyan gyermekeket, családokat választottunk, akikkel kollégáink már voltak valamilyen kapcsolatban munkájuk során, s az évek során megismerték ezeket a családokat és gyermekeiket. Ennek köszönhetően oda tudott eljutni a segítség, ahol a legnagyobb szükség volt rá. A gyűjtés végeztével elszállítottuk az egyenként körülbelül 10 ezer forint értékű csomagokat a szülőknek, hogy ők személyesen adhassák át ünnepi ajándékul gyermekeiknek – közölte Iszlai Gergely.

A Magyar Református Szeretetszolgálat célja továbbra is folyamatosan segíteni a látókörükbe kerülő bajba jutott, vagy nélkülözésben élő családokat, szebbé téve mindennapjaikat.

Pálfi-Tóth Zoé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában