tömegközlekedés

2020.01.03. 07:46

Buszjárat, trolijárat kórházhoz, temetőhöz

Ezekre a helyekre most is el lehet jutni; át kell szállni vagy kicsit többet kell gyalogolni.

Fotó: Molnár Péter

A megye keleti és északi részéről busszal bejárók hiányolják az Árpád térről a Kenézy kórházhoz közlekedő autóbuszt. Ilyen korábban volt, most nincs. Szeretnék, ha lenne, mert ezzel időt spórolnának meg, ugyanis elég lenne csak az Árpád térig bejönni, mint régebben, és innen helyi járattal mennének a kórházba. Kérdezik: miért szűnt meg, lesz-e ismét ilyen busz.

Az Árpád teret érintő 11-es autóbusz 2019. december 2-től valóban nem érinti a Kenézy Gyula Kórház elnevezésű megállóhelyet, de a Pesti utca elnevezésű megállóhelyről kismértékű rágyaloglással továbbra is elérhető maradt az egészségügyi intézmény. A helyközi autóbusszal érkező utasok a helyközi autóbusz-állomáson történő átszállással igénybe tudják venni a 14-es autóbuszt, amely továbbra is biztosítja a Kenézy Gyula Kórház elnevezésű megállóhely elérhetőségét. Ezen túlmenően a járat érinti a Bethlen utcán lévő rendelő intézetet is, amellyel megvalósult egy egészségügyi intézmények közötti közvetlen eljutási lehetőség.

Mégsincs felsővezeték

Ugyancsak olvasóink kérdezték, hogy a Köztemető hátsó részéig miért nem közlekedik a troli? Az olvasónk szerint a vezeték megvan, troli mégsem jár. Várható-e, hogy közlekedni fog a jövőben?

A trolibusz felsővezeték hálózat a Köztemető, Főkapuig van kiépítve. Napközben a temető nyitvatartásának megfelelően a 3-as és 5-ös trolibusz a Köztemető Főkapu elnevezésű megállóhelyig közlekedik. A felsővezeték hálózat hiányában a trolibusz nyomvonalak nem hosszabbíthatóak meg. Minderről Nagy Annamária, a DKV kommunikációs és marketing vezetője tájékoztatta a Naplót.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában