hazaszeretet, kitartás, hősiesség

2019.12.06. 16:32

Járőrversenyen mérettek meg

A rendezők célja volt a katonai pálya népszerűsítése, a katonaélet szépségeinek bemutatása is.

Fotó: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Immár második alkalommal rendezték meg Hajdúsámsonban a vitéz Bakó István Ejtőernyős Honvédelmi Járőrversenyt, amelynek főszervezője a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI volt. A versenyt támogatta és közreműködött: Hajdúsámson Város Önkormányzata, az Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége, a debreceni MH5. Bocskai Dandár, a debreceni MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred.

Fotó: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Példamutatás a hazaszeretetre

– A megmérettetés méltó emléket kíván állítani a település szülöttének, vitéz Bakó István ejtőernyősnek, aki a második világháborúban hősiesen helytállt a haza védelmében. A verseny a fiataloknak példamutatás a hazaszeretetre, kitartásra, hősiességre, illetve ezzel is mintát szeretnénk adni a honvédelmi ismereteken keresztül a katonai pálya szépségéről. Nem titkolt szándékunk a katonai, ejtőernyős utánpótlás feltérképezése, annak biztosítása – árulta el Jakubecz Sándor igazgatóhelyettes, a rendezvény szervezésének oszlopos tagja.

A próbatételen kilenc csapat vett részt, öt iskola képviseletében. Debrecenből a Diószegi Sámuel Középiskola, a Gönczi Pál Általános Iskola, Hajdúhadházról a Rónai Tivadar Általános Iskola, Derecskéről az I. Rákóczi György Középiskola rendvédelmi tagozata, Hajdúsámsonból a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. A győztes csapatok ezzel lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a Szolnokon, az MH 86. Helikopterbázison megrendezendő ejtőernyős öttusaversenyen.

Három korcsoportban

A nemes küzdelemben három korcsoportban történt eredményhirdetés: 5–6. osztályban a hadházi, 7–8. osztályban a hajdúsámsoniak, a középiskolai korosztályban a derecskei csapat vihette haza a vándorkupát. A versenyben résztvevő csapatok tagjai a rossz időjárási körülmények mellett is helyt álltak, teljesítették az akadálypályát, melynek része volt a lövészet és a táj­futás is.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában