átlagon felüli erőfeszítésért

2019.12.06. 16:12

Hárman kapták a ReFoMix elismerését

Szociális munkást, orvost és rendőrt díjaztak először.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Idén először adományozza a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. a „Hajléktalan emberért díjat”, amellyel azoknak kíván köszönetet mondani, akik átlagon felüli erőfeszítéssel járulnak hozzá a hajléktalan emberek problémáinak megoldásához, sorsuk elviselhetőbbé tételéhez, vagy akár az életmentéshez.

Makó Ibolya a Szent Anna utcai Caritas nappali melegedő vezetése és a társszervezetekkel való, 17 éves múltra visszatekintő kiváló együttműködésének elismeréseként részesült díjazásban.

Türelem és emberség

Dr. Herman Tünde szülész-nőgyógyász szakorvos egy több éve a Nagyerdőben élő hajléktalan embernek nyújtott rendszeres segítségével hívta fel a figyelmet arra, hogy a civil társadalom jobb sorsban osztozó tagjai is tevékenyen szerepet vállalhatnak egy-egy hajléktalan ember életének elviselhetőbbé tételében, akár munkalehetőség nyújtásával is, hozzájárulva ezzel megélhetéséhez és önbecsülésének visszanyeréséhez.

A díjazottak között van Antal László rendőr őrnagy is, akinek segítő és együttműködő hozzáállása bizonyítja, hogy a szociális problémák megoldásában a rendvédelmi szervek dolgozói is képesek a hatékony fellépést türelemmel és emberséggel ötvözni – tudatta lapunkkal Szemerédy Zsolt, a ReFoMix Kft. ügyvezetője.

– Immár tíz éve élünk a Nagy­erdő szívében, sajnos ezekkel az emberekkel együtt. Már korábban megtapasztaltam, hogy nem kell túl messzire menni ahhoz, hogy segíteni tudjunk rajtuk, elég csak kilépni a kapun és szétnézni, hogy lássuk, vannak a környezetünkben emberek, akik nem olyan körülmények között élnek, mint mi. Ekkor jöttem rá arra, hogy egyáltalán nem fáradság, ha esténként kiteszünk egy kis hideg élelmet a kerítésre, ha túl sok vacsorát főztünk, akkor egy doboz meleg ételt, vagy ha egy régen tartogatott kabátot odaadunk, azzal mi nem leszünk kevesebbek. Így szoktam támogatni ezeket az embereket, és nekem is segítség, ha a ház körüli munkákat, a fűnyírást, a kertrendezést, a favágást elvállalják, én pedig ezért cserébe anyagilag támogatom őket – mondta a Naplónak dr. Hermann Tünde.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában