nyolcmilliós támogatás

2019.11.08. 18:11

Mérföldkő a Mechwart életében: hálózati labort építhetnek

Újabb támogatást kapott a gépipari és informatikai szakgimnázium.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Modern hálózati labor kiépítése céljából támogatja az IT Services Hungary Kft. a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumát. A vállalat 8 millió forintot adományozott az iskolának a pénteki sajtótájékoztatójukon.

– Amikor az IT Services még azon gondolkodott, hogy Debrecenbe telepedik 2007 tájékán, mi már akkor kapcsolatba kerültünk velük. Büszke vagyok rá, és nagyon örülök, hogy ez azóta is tart. Nagyon fontos, hogy mind anyagilag, mind szakmailag támogatnak minket – mondta el dr. Barcsa Lajos gimnáziumigazgató. A mostani több millió forintos támogatást a hálózati oktatás korszerűsítésére, a gyakorlati oktatás fejlesztésére, valamint egy új, modern hálózati labor kiépítésére fordítják. A kapott eszközökkel olyan hálózati környezetet lehet szimulálni, amelyet a későbbiekben az iskolapadból már kikerült diákok üzemeltetni, fejleszteni fognak.

 

Az iskola és a cég közötti közös munka igen színes, hiszen a szakmai képzések mellett a diákokat nyelvi fejlesztésekkel is segítik, és gyakornoki programon is részt vehetnek a cégnél. Az IT képviselői továbbá kihelyezett interjúkat tartanak a gimnáziumban, így a tanulók felvételt is nyerhetnek hozzájuk.

– Ez azért nagyon fontos, mert az iskolákkal való kapcsolataink magasan elöl állnak a cég stratégiájában. Csaknem negyvenen dolgozunk együtt – fejtette ki Karsheh Nabil, az IT Services IP Production Services üzletágvezetője.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában