Debrecen, a mi kertünk

2019.11.21. 18:58

Fásítás a Tócóskerti lakótelepen

Öt év alatt több mint tízezer facsemetét akarnak elültetni Debrecenben.

Fotó: Orosz Csaba

Huszonhét facsemete elültetésében közreműködött Debrecenben, az István úton, a 19. és a 33. szám közé eső területen Papp Viktor, a debreceni önkormányzat közgyűlésének Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Varga András, a tócóskerti városrész önkormányzati képviselője csütörtökön. Ezzel újabb jelentős állomásához érkezett a Debrecen, a mi kertünk nevű helyhatósági program megvalósítása.

Nem csak városi területeken

Papp Viktor az ekkor tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Debrecen, a mi kertünk akciót Papp László polgármester hívta életre idén tavasszal azzal a céllal, hogy a város lakóival, intézményeivel, vállalkozóival együtt tegyék szebbé, zöldebbé Debrecent. Azóta számos helyen, magánterületeken is ültettek fákat, virágpalántákat.

Fotó: Orosz Csaba

Komposztálók, zöld zsákok

Arról is beszélt, hogy szintén ezen kezdeményezés keretében több mint hétezer debreceni kapott házi komposztáló edényt. – Azt akarjuk elérni, hogy a kertben keletkező zöldhulladékot minél környezetbarátabban lehessen újrahasznosítani. Azok között, akik nem tudták a komposztálót elhelyezni a kertben, vagy olyan zöldhulladékuk van, ami nem komposztálható, több mint hetvenegyezer darab zöld lombgyűjtő zsákot osztottunk ki. Ezeket megtelve az AKSD ingyen elszállítja – magyarázta Papp Viktor.

– A város vezetőinek az a célja, hogy növekedjenek a zöldterületek. Ennek jegyében öt év alatt több mint tízezer fát akarunk elültetni – jelentette ki.

Fotó: Orosz Csaba

Jó árnyékot fognak adni

Varga András kiemelte, hogy a Tócóskert az ország egyik legzöldebb lakótelepe, de ezt még lehet fokozni. – Most azért ültetjük az István úttal párhuzamos szervizút mellé a növényeket, mert ezt tócóskerti lakosok kérték, ugyanis a közelmúltban itt létrehozott új parkolóhelyeken nyáron nagyon süti a nap az autókat – indokolt.

A képviselő hozzátette: a Tócóskertben jövőre induló Zöld Város Program keretében további csaknem százötven fát és tízezer darab egyéb növényt, például cserjéket, évelőket terveznek elültetni. Emellett tízezer négyzetméteren vetnek új füvet, nyolcezer négyzetméteren pedig felújítják a meglévő füves részeket.

Papp Viktor végül hangsúlyozta, hogy a következő hetekben további több száz kis fa gyökerét fogják a földbe beásni, egyebek mellett a Kishegyesi és a Szoboszlói úton.

OCs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában