állatvilág

2019.11.03. 15:41

Falkában sokkal könnyebb

Újabb lehetősége van a helyi kutyás közösségnek, hogy minőségi időt tölthessen együtt kedvencével.

Fotó: Pixabay

Erdőspuszta, friss levegő, hűsölő kutyák a fák alatt. A debreceni Falka Tanya tavasszal nyitotta meg kapuit a gazdik előtt azzal a céllal, hogy az állatok mozgás­igényének kielégítésén és tanításán túl workshopokkal és szemináriumokkal segítsék az állattartókat. Az ötlet egy kutyás rendőr, Hajdu Imre és felesége, Hajdu-Gergely Judit fejéből pattant ki, akik úgy döntöttek, egész életüket a kutyázásnak szentelik. Hiszik, hogy minden kutyának küldetése van, ezt pedig a kutya-gazda páros aktivitásaiban látják kiteljesedni. Jelenleg három programot tűztek ki a közeljövőre nézve: kutyás futás és kerékpározás sportok bemutatása, mentőkutyás, illetve őrző-védő bemutató, verseny.

Folyamatos figyelem

Akiknek háziállataik vannak, pontosan tudják, mennyi extra figyelemre van szükségük. A kutyáknál ez fokozottan igaz lehet. Az elegendő mozgás biztosítása, a viselkedési problémák megoldása, a házi szabályok felállítása mind-mind olyan tényező, amelyet szakemberekkel és más, hasonló helyzetben lévő társunkkal sokkal könnyebben és élvezetesebben tudunk orvosolni. A Tanya erre próbálja helyezni a hangsúlyt.

A gazdának is hasznos

– Hiszünk a felelős állattartásban és abban, hogy a kutyák mellett az embereket is oktatni kell. Emiatt szeretnénk olyan programokat szervezni, ahol mindenki tanulhat valami újat kedvencéről és a kapcsolatukról – mondta Hajdu-Gergely Judit. Úgy gondolja, hogy az emberek már többre vágynak, mint a kutya helyben maradása, vagy, hogy ne ugráljon idegenekre. Különösen hasznosnak véli, amikor gyermekek foglalkoznak az állatokkal, ezzel is tanulva a felelősségvállalást. LD

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában