doktoravató

2019.11.30. 13:21

Doktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem hagyományos doktor- és díszdoktoravató ünnepséget rendezett szombaton az egyetem aulájában. A doktori fokozatot elismerő oklevelet 75 jelölt vehette át.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

– Az egyetemek mindenhol a tudás központját képviselik. A legmagasabb fokozat, amit egy hallgató elérhet, az a PhD fokozat, vagyis a doktori cím. Éppen ezért, az egyetem doktoravató ünnepsége a tudományos élet kiemelkedő eseménye. Általában az egyetem 170-180 doktori fokozatot ítél oda egy évben, a mostani szám átlagosnak mondható. Azt reméljük, hogy az elkövetkezendő néhány évben, tekintettel arra, hogy az országos keretszám megemelkedett, a kiadott doktori fokozatok száma is emelkedni fog – mondta dr. Csernoch László rektorhelyettes.

A doktori fokozatot jelentő oklevelet a bölcsészet-, az orvos-, az agrár-, a természet- és társadalomtudományok területén kapták. A doktorjelöltek közül 48 summa cum laude, 22 cum laude minősítéssel tett eleget a doktori (PhD) fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek. A Debreceni Egyetem Szenátusa a hosszú időn át végzett magas színvonalú oktató-kutatómunka elismeréseként Professor Emeritus címet adományozott Berta András, Bodolay Edit és Pethő Attila nyugalmazott egyetemi tanároknak. Az ünnepségen a Debreceni Egyetem díszdoktorai sorába avatta Allan Dean Sherry-t, a University of Texas, Dallas professzorát.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában