debrecen

2019.11.03. 21:01

A National Geographic oldalán is visszamosolyog ránk a Nagytemplom

A Debreceni Református Nagytemplom számtalan fotóművészt megihletett, jóformán minden oldalról, szögből „lőttek” már sorozatokat a cívisvárosi látványosságról.

A kép teljes egészében

Fotó: Csobán Sándor

Csobán Sándor mindössze még húszéves, de már most komoly elképzelései vannak a jövőjével kapcsolatban, ami természetesen a szenvedélyére épül. A fiatal balmazújvárosi srác imád megörökíteni épületeket, pillanatokat, különösképpen Debrecenben. Amikor meglátja a Nagytemplomot, rögtön „gépet ragad”, így történt ez nemrégiben is egy hűvös őszi délutánon: századjára is lencsevégre kapta a Nagytemplom épületét, s mostantól egy képet nem csak a fotómasinája őriz.

– Rengeteg képet készítek, mindig keresem azokat a helyeket, ahol teljes lehet az összkép; nos, a Nagytemplom és környéke kiváló alany a fotósok számára. Már régóta fontolgattam, hogy küldök egy saját fotót a National Geographicnak, így nem is olyan rég eleget tettem a kigondolásnak, néhány napon belül pedig kikerült a Nagytemplomot ábrázoló kép a sokak által ismert internetes oldalra – árulta el Naplónak a fiatalember.

A kép teljes egészében
Fotó: Csobán Sándor

Az informatikus srác szerint sokkal többet kellene megmutatni Magyarország második legnagyobb városából, nem szabad hagyni, hogy Budapest és a környéke mellett eltörpüljön, hiszen rengeteg csodálatos hely és épület színesíti Debrecent.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában