fotókkal

2019.10.10. 09:31

Újra benépesült a Szent Bazil óvodája

A kívül-belül megszépült hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvodát október 9-én vehették újra birtokba a gyerekek. Az ötven esztendős épület felújítása közel 250 millió forintnyi pályázati forrásból valósult meg.

Fotó: Miska Andrea

– A legfontosabb értéket nem az épületek jelentik, hanem azok a gyermekek és pedagógusok, akik megtöltik élettel, színes programokkal az óvoda falait. A gyermekek őszinte tekintete, a jövőbe vetett hite, ami a szemükből sugárzik, reményt ad, hogy mi magunk is így éljük meg hétköznapjainkat.– mondta el Pajna Zoltán az intézmény avatóünnepségén. Az egyház egyre több oktatási, kulturális és szociális tevékenységet vállal fel, ezen társadalmi termékenység egyik legfontosabb elemét pedig maga a hitélet adja – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke.

– Az óvoda léte erősíti Hajdúdorogot, itt tartja a családokat, nő a hitélet, és gyarapodik a közösség. A kívül-belül egyaránt felújított és megszépült intézményben elhivatott pedagógusok támogató figyelmét érezve játszhatnak, gyűjthetnek életre szóló élményeket a gyerekek, és kezdhetik el kibontakoztatni képességeiket – fogalmazott Dr. Vitályos Eszter a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda ünnepélyes átadóján.

Az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár hozzátette: Hisszük, hogy a Jóisten ránk bízott ajándéka a gyermek, és tudjuk, hogy számukra mennyire fontos a családias környezet, ahol igazán gyermekközpontú, keresztény gondolkodású, hitüket mélyen megélő óvodapedagógusok dolgoznak.

 

Az óvoda épületét ünnepélyes keretek között Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája áldotta meg és szentelte fel. A Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda teljes körű felújítása, valamint új tornaszoba kialakítása mellett eszközfejlesztésre is sor került. A fejlesztési feladatok ellátását biztosító eszközökön túl a berendezési tárgyak cseréje, az informatikai eszközpark korszerűsítése is megtörtént. Az óvodások birtokba vehetik a játszóudvart, melyek mozgásigényük kielégítését teszi hatékonyabbá. A projekt keretein belül az épület fűtéskorszerűsítése, akadálymentesítése mellett napelem telepítése is megvalósult az elmúlt időszakban.

Az óvoda dolgozóinak nevében Kiss Péterné intézményvezető mondott köszönetet a projekt megvalósításáért. Az avatón beszédet mondott a szülői munkaközösség elnöke és Csige Tamás polgármester. Az újonnan átadott épület ünnepélyes avatását Szent Bazilos diákok és óvodások vidám műsora zárta.

Miska Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában