közlekedés

2019.09.18. 13:21

Vasúti átjárót zárnak le egy hónapra Hajdúszoboszlón

A Püspökladány-Ebes vasútvonal felújítási munkálataihoz kapcsolódóan forgalmi korlátozásokat vezetnek be Hajdúszoboszlón a Szováti úti vasúti átjáró (4804.j.ök.út) útcsatlakozásainak átépítése miatt – tudatta közleményben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt..

Fotó: Google Street View

Szeptember 23. és október 23. között lezárják a Szováti úti vasúti átjárót a gépjárműforgalom elől. Ez idő alatt az átjárót kizárólag az építési forgalom használhatja, egyéb közúti forgalom bonyolítására az nem lesz alkalmas. Hajdúszoboszló déli oldalát a 4. számú főút felől lehet majd megközelíteni – áll a NIF Zrt. híradásában.

A gyalogos- és kerékpárosforgalmat a korlátozás nem érinti, ugyanakkor arra kérik a közlekedőket, hogy a munkavégzés ideje alatt az átjárót fokozott figyelemmel használják. A kivitelező táblázással szabályozza és segíti a könnyebb tájékozódást.

Az útcsatlakozások átépítésének ideje alatt a Szováti úton kívül a Déli sort is lezárják a Szováti úti csatlakozásnál, tehát a Déli sorról a Szováti út vasútvonaltól észak felé eső részét a környező csatlakozóutakon keresztül lehet elérni. A közvetlenül a vasútvonal mellett délre fekvő iparterület félpályás lezárással, forgalomszabályozó jelzőlámpás irányítással lesz elérhető.

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz pályaépítési és biztosítóberendezési beruházás során 31,25 km hosszon 160 km/h sebességűvé és 225 kN tengelyterhelésű közlekedésre alkalmassá épül át a kétvágányú pálya, a szükséges közműkiváltások elvégzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában