eredményes a közbeszerzés

2019.08.06. 14:48

Aszfaltozási hullám indul Debrecen nyugati városrészében

Zene füleinknek: többek között a Síp, a Lant, a Dob és a Furulya utca is megújul.

Fotó: illusztráció / Napló-archív

A Közbeszerzési Értesítőbe felkerült az összegzés az önkormányzat Útépítési munkák Debrecen Nyugati Városrészében című kiírására. Eszerint mindegyik „szakasz” eredményes lett, a moratórium lejárta után szerződhetnek a felek, s indulhat a munka – tudatta közleményben a debreceni önkormányzat.

A közbeszerzés szerint a Kadarcs utcában 220 méter hosszan aszfaltoznak majd a Világos utca és Furulya utca közötti szakaszon, a Furulya utca szilárd burkolattal nem rendelkező szakaszával együtt.

Végig szilárd burkolatú lesz az út a Cimbalom utcában. Az utolsó 197 méteres szakaszt (a Cimbalom utca szilárd burkolatától a Torockó utcáig) fogják most leaszfaltozni.

Aszfaltburkolatot kap a Síp, a Lant és a Dob utca is, összesen 516 méter hosszan. Teljes hosszában leaszfaltozzák a Nádsíp utcát is, a 300 méteres úton a csapadékvíz-elvezetést is ki kell majd építenie a kivitelezőnek.

Szilárd burkolatú út épül csapadékvíz-elvezetéssel Gohér utca eddig le nem aszfaltozott részén is, 260 méteren, ezen túl leaszfaltozzák a Délibáb utca Gohér és Vág utca közötti szakaszát 142 méteren.

Széles Diána alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője így nyilatkozott az útépítésekkel kapcsolatban:

„Nagy öröm számomra, hogy elindulhat az útépítés ebben a városrészben, ahol a beruházás után jelentősen nő a burkolt utak aránya. Büszke vagyok arra, hogy a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése után ezzel a fejlesztéssel is segíteni tudjuk az itt élő családokat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában