Helyi közélet

2019.04.04. 13:15

Nem áprilisi tréfa: ismét hatalmas bulik várnak

Hajdú-Bihar - Szuper bulik várnak ismét Debrecenben a szórakozni vágyókra. Szombaton igazi blueslegenda érkezik a városba: este 8 órától Deák Bill Gyula ad koncertet a Roncsbárban. Az esten az elmúlt évtizedek nagy slágerei is hallhatók lesznek.

Hajdú-Bihar - Szuper bulik várnak ismét Debrecenben a szórakozni vágyókra. Szombaton igazi blueslegenda érkezik a városba: este 8 órától Deák Bill Gyula ad koncertet a Roncsbárban. Az esten az elmúlt évtizedek nagy slágerei is hallhatók lesznek.

Április 4., csütörtök

18 óra Acousteria-koncert – Utazás a zene világában – Nagyerdei Víztorony

Egy énekhang és a húrok közreműködésével utazás a zene világában. Az esten a Beatles lesz a középpontban.

Április 5., péntek

20 óra: ZságbaMacska, Zion Refresh, Bad Habit – ­Debrecen Víztorony

A Macska repertoárja saját és számos sajátnak tekintett (úgynevezett „átmacskásított”) feldolgozásból vegyesen épül fel. A zenekar visszatérő vendége a legnépszerűbb magyarországi fesztiváloknak, rendezvényeknek és kluboknak. A Zion Refresh héttagú hiphopalapú, élő zenés formáció. Fennállásuk óta 11 klippel és egy albummal jelentkeztek már, az új lemezük pedig jelenleg készül.

Fő célkitűzésük Magyarország popkultúráját meghatározó zenekarai mellé felzárkóztatni, illetve meghódítani a rádiók lejátszási listáit, és előadókként szerepelni a hazai fesztiválokon és klubokban. A formáció debreceni gyökerű. A Bad Habit punk-rock zenét játszó csapat, de ma már számos stílussal bővítette zenei palettáját. Három kislemezzel és 3 single-megjelenéssel rendelkezik, melyekhez 8 videóklipet is forgattak, valamint zenéjük megtalálható az összes fontosabb zenei megosztóoldalon.

20 óra: Žagar – Roncsbár

Az alternatív-elektronikus-pszichedelikus zenét játszó magyar együttes új felállással és meglepetésvendégekkel készül a cívisvárosi koncertre.

20 óra: VolumeFeeder FEED ’EM TOUR 2019 – Rock Café (Hajdúszoboszló)

A VolumeFeeder 2003 őszén alakult Hódmezővásárhelyen. Egy baráti társaságból kerültek ki a tagok, akik a kedvenc Metallica-dalaikat akarták játszani, és emellett igyekeztek saját nótákat is írni. A kezdeti évek intenzív próbálással teltek, ebben az időszakban a tagok közül többen elhagyták a zenekart, de az alapítók közül hárman (Balázs Imre – ének, gitár; Drahota Gergő – basszusgitár; Jaksa Róbert – dob) megmaradtak. 2013 nyarától a zenekar szünetelt, de 2017 végén újra összeállt a banda, egyből nekiláttak az új dalok írásának és a koncertezésnek.

20 óra: Rózsaszín Pittbull – Kaptár Klub

A zenekar fellépése előtt a Rock N’ Roll Radikál pörgeti fel a hangulatot. A Rózsaszín Pittbull jelenlegi tagjai: Kassai Gábor – ének (1995–2004, 2009–2013, 2015-től), Méhn Zoli – gitár, vokál (1998–2000, 2008-tól), Kunos Péter – basszusgitár (2007-től) és Nagy Imre – dobok, vokál (2008–2009 ének, 2009-től dobok, vokál)

21 óra: Perpetuum – ­Incognito Club

A Perpetuum zenekar eredetileg jazzkvartettként alakult 2017 tavaszán, azonban a próbákon nagyon hamar kiderült, hogy az átharmonizált standardek helyett jobban szeretnek saját dalokat alkotni és játszani. Zenéjüket nem lehet besorolni egy konkrét zenei irányzatba sem. Stílusuk több műfajból táplálkozik, amelyben megtalálhatóak experimentális, pszichedelikus és elektronikus elemek is. Különböző élethelyzetekből és előadóktól merítik az inspirációt, ezért a Perpetuum-dalok igazi stíluskavalkádot hoznak létre, melyben a progresszív jazz mellett felfedezhetjük a melankolikus art-popot is.

Április 6., szombat

20 óra: Vad Fruttik x Bëlga x Csaknekedkislány – Lovarda

A Vad Fruttik, a magyar alternatív rockegyüttes 2005-ben tett szert országos hírnévre.

20 óra: Deák Bill Gyula 70. – Roncsbár

Az Artisjus-díjas magyar blues­énekest gyakran „a magyar blueskirály” jelzővel illetik. 1983-ban kezdte el szólópályáját, Rossz vér címmel megjelentette első szólólemezét, majd 1986-ban a Mindhalálig blues című albummal jelentkezett – olvasható a Wikipédián.

20 óra: Karmapirin feat. Ercé – Rock Café (Hajdúszoboszló)

20 óra: Watch My Dying/Inhumen/Over My Dawn/Divorce – Kaptár Club

Április 9., kedd

19:30: Jazzbarátok Köre: Mörk – Debreceni Víztorony

Az est vendége a Funkorporation.

Április 10., szerda

22 óra: AK26 – Hall

Ezek is érdekelhetik