Helyi közélet

2019.04.07. 08:14

Csupasz lábak időszaka

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bár nem végleges megoldás, gyanta segítségével hosszabb ideig megszabadulhatunk a szőrzettől.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bár nem végleges megoldás, gyanta segítségével hosszabb ideig megszabadulhatunk a szőrzettől.

A jó idő közeledtével előkerülnek a rövidebb és lengébb ruhadarabok is, ezáltal a csupasz testrészek. Vannak hölgyek, akik epilálnak, mások borotválnak, az egyik leghatékonyabb és hatását tekintve hosszabb ideig tartó szőrzeteltávolító módszer mind közül mégis a gyanta. – A patronos gyantával nagy „területet” gyorsan lehet simává varázsolni, éppen ezért a karon és lábon ezt szoktam ajánlani – mondta Kissné Éva, hozzátéve: hátránya viszont, hogy mivel a szőrt tépi, fájdalmasabb, mint például a wax. Ha nem sikerül első lehúzásra kiszedni az összeset, nem ajánlott ugyanarra a területre rágyantázni, mert hámsérülést okozhat. A kozmetikus tapasztalatai szerint otthoni szőrtelenítés esetén is nagyon figyelni kell, hogy ne legyen túl meleg a „massza”, mert azzal könnyen megégethetjük a bőrt, ugyanakkor a túl hideg sem jó, hiszen így nem tud beletapadni a szőrbe, s eltávolítás helyett csak húzza azt.

Mentő megoldás lehet

A patronos gyanták mellett ma már kapható a drogériában a hideg gyanta, melyet kézzel lehet felmelegíteni. Kiss Éva szerint ezek gyors megoldásnak tökéletesen megfelelnek, ha olyan helyen vagyunk, ahol nincs lehetőségünk melegíteni. Azzal azonban számolni kell, hogy nem lesz tökéletes az eredmény, apróbb szőrszálak maradhatnak, főleg az erősebb szőrzettel rendelkező nőknél. – Meleg gyantával az utóbb említett szálakat is el lehet távolítani, ugyanis a meleg hatására jobban kitágul a szőrtüsző kivezető nyílása – fűzte hozzá.

Tévhitek

Gyantával nem lehet véglegesen eltávolítani a szőrt, évek múltával azonban elérhető a ritkulás. Természetesen ez is egyén- és területfüggő – véli a kozmetikus. A hónaljon és lábon például nagyon jó eredményt lehet elérni, de, mint mondta, ehhez türelemre van szükség, illetve muszáj felhagyni a borotválással.

Nagyon kellemetlen tud lenni a szőrbenövés, s bár vannak ez ellen alkalmazható krémek, Kissné Éva szerint többnyire hatástalanok. Annál többet ér, ha hetente, kéthetente luffaszivaccsal radírozunk, de vigyázat, mert az ennél sűrűbb peelingezés csak vastagítja a bőrt. – Tökéletes házi praktika lehet még, ha tusfürdő helyett szappannal mosdunk, a bőr természetes hámlásához ugyanis lúgos pH szükséges, a szappanok pedig ilyenek – jegyezte meg. Hangsúlyozta: visszeres lábat és anyajegyet tilos gyantázni, illetve mivel a frissen szőrtelenített bőr pigmentálódhat, a közvetlen napfénytől és a szoláriumtól is óvni kell.

PÁTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában