Helyi közélet

2019.03.02. 17:32

Megunhatatlan falatok egy helyen

Debrecen - Idén is a város szívében, a Nagytemplom előtt zajlott a gasztronómiai fesztivál.

Debrecen - Idén is a város szívében, a Nagytemplom előtt zajlott a gasztronómiai fesztivál.

A hűvös, szeles idő sem vette el a tizedik Debreceni Mangalica Fesztiválra látogatók kedvét. Legtöbben családosan érkeztek a sokak által kedvelt rendezvényre, kicsik és nagyon egyaránt megfordultak a Kossuth téren. Ami nem meglepő, hiszen a fesztiválon számtalan tenyésztő kínálja mangalicából készült portékáit, melyek közül idén a sonkák és a kolbászok hívogatják leginkább magukhoz a látogatókat. A hagyományokhoz hűen kézműves termékekből sincs hiány a kínálatok között, valamint a húsok mellett az édességek is helyet kapnak egy-egy standnál a gyerekek örömére.

Fotók: Kiss Annamarie

Környező településekről

A háromnapos gasztronómiai rendezvényen a finom falatok mellett zenei programok is várják a kikapcsolódni vágyókat, akik a hétvége folyamán nemcsak a cívisvárosból, hanem a környező településről is érkeztek. – Már évek óta szerettünk volna ellátogatni a rendezvényre, több ismerősünktől is csak dicséreteket hallottunk, így idén mi sem akartuk kihagyni. Nagyon kellemesen érezzük magunkat, jó a hangulat, valamint az ételek is ízletesen fűszerezettek. A gyermekeim is imádják a magyaros ételek, így nem volt kérdés, hogy otthonra is elcsomagoltatunk néhány kiló kolbászt és szalonnát – mondta János, aki Hajdúszoboszlóról érkezett családjával a fesztiválra.

Hazai ízek

Azt gondolnánk, hogy a gyermekeket a mini vidámpark és az élőállat-kiállítás csalogatja, viszont ez koránt sincs így. Tamara nagypapájával kézen fogva látogatott el a mulatságra, de első útja nem a játékokhoz és az édességekhez vezette, hanem a roppanós tepertőkhöz. – Sokan mondják, hogy a mai gyerekek gyorséttermi ételeken élnek, mert szinte már mást nem is esznek meg a hamburgerek és a sült krumplin kívül, viszont ezt cáfolnám. Az unokáim imádják a hazai ízeket, persze nem mondanának nemet a chipsnek és a csokoládénak sem, de nem kell könyörögni nekik, hogy kóstolják meg a szalonnából készített kis katonákat – mondta mosolyogva a hatvannégy éves józsai lakos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában