Helyi közélet

2019.03.12. 18:10

Egy nap az idősekért

Debrecen - Verses-zenés műsort és élelmiszercsomagot is kaptak a város szépkorúi.

Debrecen - Verses-zenés műsort és élelmiszercsomagot is kaptak a város szépkorúi.

Egy nap az idősekért címmel rendeztek délutánt Debrecen nyugdíjasainak hétfőn a Kölcsey Központban. A Nagykonyha Kft., A Család A Jövő Alapja Közhasznú Alapítvány és a Cívis Szociális Étkezési Központ jótékonysági eseményét Széles Diána alpolgármester nyitotta meg.

– Örömteli érzés azt látni, hogy a város, a civil szervezetek és a gazdasági szereplők együttműködésével ennyi embernek tudunk segíteni. A mai eseményt azért hoztuk létre, hogy ne csak alkalmakkor foglalkozzunk az idősekkel – fogalmazott köszöntőjében Széles Diána.

Szántó László, Nagy Róbert és Széles Diána

Szántó László, a Család A Jövő Alapja Közhasznú Alapítvány vezetője lapunknak elmondta, nem számítottak arra, de örülnek neki, hogy a Kölcsey Központ nagytermét megtöltötték a nyugdíjasok, akik a verses-zenés szórakoztató műsort követően ebédet és hidegélelmiszer-csomagot kaptak.

Ez már sokadik alkalom, hogy a Nagykonyha Kft. és a Család A Jövő Alapja Közhasznú Alapítvány egy meghatározott célcsoportnak ételosztást szervez, ugyanis hátrányos helyzetűeknek, állami gondozottaknak és nagycsaládosoknak is segítettek már – mondta el a Naplónak Széles Diána alpolgármester az Egy nap az idősekért című rendezvényen.

Szepes János az egyik debreceni nyugdíjasklub tagjaként egyedül érkezett a jótékonysági rendezvényre. Kérdésünkre azt válaszolta, már tizenkét éve nyugdíjas, és minden korosztályának szóló eseményre igyekszik eljutni, amiről tudomást szerez. Jó dolognak tartja, hogy amellett, hogy R. Kárpáti Pétert élőben hallhatta szavalni, zenés műsorral is kedveskedtek a szervezők.

– A rendezvény megvalósításában több debreceni egyéni vállalkozó is segített. Néhány évvel ezelőtt a Kossuth utcán csaknem ezer rászoruló részére rendeztünk élelmiszerosztást, de akkor még műsorral nem tudtuk színesíteni a programot. Azt gondolom, a mai napnak az a legfontosabb üzenete, hogy ne csak az ünnepek alkalmával segítsünk a rászorulóknak – mondta lapunknak Nagy Róbert, a Nagykonyha Kft. szakmai igazgatója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában