Helyi közélet

2019.02.19. 13:48

Új hangok a tömegközlekedésben

Debrecen - Bemutatták azokat, akik jövő keddtől a debreceni tömegközlekedési járműveken bemondják, milyen megálló következik.

Debrecen - Bemutatták azokat, akik jövő keddtől a debreceni tömegközlekedési járműveken bemondják, milyen megálló következik.

– Debrecen modern nagyváros. Az elmúlt évek gazdaságfejlesztési lépései mindinkább ebbe az irányba hatnak – kezdte beszédét Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a DKV-nál tartott sajtótájékoztatón, ahol egyenként bemutatták azt a 18 helyi nőt és férfit, akik a jövőben bemondják majd a debreceni villamosokon, autóbuszokon és trolikon a soron következő megállók neveit.

Mielőtt ennek részletei kiderültek volna, az alpolgármester azzal folytatta, hogy a gazdaságfejlesztési lépéseknek köszönhetően a DKV-nak is több munkája lesz, hiszen biztosítaniuk kell az új ipari területek tömegközlekedéssel való jó megközelítését. A Déli Ipari Parkban hamarosan indul a munka, és a BMW-hez, az Északnyugati Gazdasági Övezethez is új járatokra lesz szükség.

Felvenni a versenyt

Célunk, hogy minél többen válasszák a tömegközlekedést. A tömegközlekedés zöldebb és fenntarthatóbb – jelentette ki Barcsa Lajos debreceni alpolgármester a DKV új céges hangjainak bemutatásakor mondott beszédében. Kiemelte, a város vezetése tavaly döntött arról, hogy 6 új Mercedes autóbuszt vásárolnak.

Elmondta: ugyanakkor az elmúlt 20 évben a Debrecenben regisztrált gépjárművek száma 66 százalékkal növekedett. A tömegközlekedés népszerűsítésének jegyében idén nem emeltek árakat. Sőt olyan új szolgáltatásokat vezettek be az utóbbi időben, mint hogy különböző applikációkon követni lehet a buszok mozgását, a villamososokon wifi érhető el, személyi igazolvánnyal is lehet már utazni, valamint az éjszakai tömegközlekedés is elindult.

Debrecen hangjai

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy az utastájékoztatás megújulásának részeként a jövőben angol nyelvű tájékoztató szövegek is megjelennek a DKV-nál. – Már több mint 5 ezer külföldi diák tanul Debrecenben, illetve egyre több külföldi cég jelenik meg a városban – magyarázta.

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, az új céges hangok kiválasztására pályázatot hirdettek, melyre több mint 50-en jelentkeztek. Közülük 18 debreceni kötődésű nőt és férfit választottak ki. Az új hangokat felváltva lehet majd hallani a csaknem 1400 megállóban és a jegyautomatáknál.

Új szlogen is van

Az új hangok között van, aki vendéglátósként, énekesként, kutatóként, íróként, informatikusként, pedagógusként dolgozik. De mellettük felcsendülnek majd országosan és helyi szinten ismert hangok, korábbi és jelenlegi rádiósok személyében. A DKV-nak 10 évig a hangját kölcsönző Iván Aurél ezután az új hangoknak egy-egy kis mikrofonszobrocskát ajándékozott.

Nagy Attila azt is bejelentette, hogy megváltoztatták a közlekedési társaság szlogenjét, amely „Közösségi közlekedéssel a zöld környezetért” lett.

OCs


[related-post post_id="4134421"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában