Helyi közélet

2017.12.22. 15:08

Orvosi segítség a tanyavilágban

Debrecen - Élelmiszereket, takarókat, ruhákat, gyógyszereket, játékokat is osztottak a DEKOM tagjai.

Debrecen - Élelmiszereket, takarókat, ruhákat, gyógyszereket, játékokat is osztottak a DEKOM tagjai.

A megyeszékhely környéki tanyavilágban élőknek segítettek péntek délután a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) tagjai. Négykerék meghajtású terepjárókkal olyan Pallaghoz és Bocskaikerthez közeli helyeket kerestek fel amelyeket havas, jeges, sáros téli idő esetén nehéz megközelíteni, illetve elhagyni. A rászorulóknak orvosi ellátást nyújtottak, valamint tartós élelmiszereket, takarókat, ruhákat, gyógyszereket, játékokat osztottak. Aki kérte, az influenza elleni védőoltást is megkaphatta tőlük. A DEKOM elnöke, dr. Késmárky András elmondta: a 150-200 kilónyi adomány nagy része magánfelajánlásokból, kisebb része a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől származott.

A DEKOM tagjai az egész ünnepi hétvégét készenlétben töltik, és amennyiben szükség lenne rájuk, azonnal indulnak. Mentőkutyáik is vannak, akik például képesek felkutatni a hidegben elkóborolt embereket.

A DEKOM sok önkéntes, egyetemi és középiskolai hallgató bevonásával, évről évre több száz rászoruló családnak segít az Észak-Alföld régióban.

HBN-OCs


[related-post post_id="3717551"]

[related-post post_id="3717362"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában