Helyi közélet

2017.12.05. 08:55

Lámpát és láthatósági mellényt is kaptak Nánáson

Hajdúnánás - A rendőrök a biciklivel közlekedők felszerelését vizsgálták meg.

Hajdúnánás - A rendőrök a biciklivel közlekedők felszerelését vizsgálták meg.

Kerékpárosokat ellenőriztek a nánási rend­őrök a „Látni és látszani 2017 – egymásért” elnevezésű országos akció folyamán, a napokban. A rendőrök a láthatóságot megfelelően garantáló eszközök nélkül biciklizőknek kerékpároslámpákat és láthatósági mellényeket osztottak, valamint felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedés szabályaira.

Fontos, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpár­úton vagy a kerékpársávon közlekedjenek. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva keljenek át, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről. A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező.

A testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt. A kabáton legyen fényvisszaverő csík, vagy viseljenek feltűnő színeket – hívja fel tájékoztatójában a ­kerékpárosok figyelmét a rend­őr-főkapitányság sajtóreferense.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában