Helyi közélet

2017.12.28. 07:45

Hét jelölt Álmosdon az időközi választáson

Álmosd - A falu leváltott, előző vezetője is „ringbe szállt” a tisztség elnyeréséért.

Álmosd - A falu leváltott, előző vezetője is „ringbe szállt” a tisztség elnyeréséért.

Lezárult a jelöltállítás az időközi polgármester-választásra Álmosdon. A határidőig hét aspiránst vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság. A 2018. január 28-ra kiírt szavazást azért kell megtartani, mert a bíróság jogerősen felmentette a tisztségéből Álmosd előző vezetőjét, Köteles Istvánt.

Egy pártos, hét független

A polgármesterjelölt állításához legalább 43 választópolgár ajánlása kellett. A választási bizottság immár megállapította azt is, hogy a jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapokon. Ez alapján az indulók így követik majd egymást az íveken: Demeter Csaba (független), Kozma Attila Mátyás (Magyar Munkáspárt), valamint az egyaránt független Tóthfalusi Barnabás, Tóth Sándor, Ari Sándor, Köteles István és Oláhné Balogh Timea Rozália.

A névjegyzéket január 26-án véglegesítik, s ekkor nyomtatják ki a szavazólapokat is. A szavazóköri névjegyzéket és a mozgóurnát kérő választópolgárok jegyzékét 2018. január 26-án 16 óra után zárják le.

HBN


[related-post post_id="3646749"]

[related-post post_id="3704902"]

[related-post post_id="3654631"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában