Helyi közélet

2017.11.25. 20:55

Szenzációs ritkaságok a könyvaukción Debrecenben

Debrecen - November 25-én immár 16. alkalommal rendezte meg a Crystal Antikvárium és Aukciósház évzáró árverését az Aranybikában.

Debrecen - November 25-én immár 16. alkalommal rendezte meg a Crystal Antikvárium és Aukciósház évzáró árverését az Aranybikában.

A katalógusban 400 válogatott tétel kapott helyett, köztük számos egyedi könyv- és kéziratritkaság, díszművek, helytörténeti, jogi, néprajzi, vallási munkák, első kiadások és dedikált kötetek – tudtuk meg Asztalán Pétertől, az aukció vezetőjétől. Kiemelkedő tétel Estei Alfonz Hórás kódexe az 1500-as évek elejéről, Zelizy Debrecen várostörténete 1882-ből, Varga Márton 1808-as első magyar nyelvű természettudományi munkája, és Budai Ézsaiás atlasza 1804-ből is.

Napjainkban igen komoly tábora van a könyv- és kéziratgyűjtésnek Asztalán Péter tapasztalata szerint: a hiánytalan és szép állapotú ritkaságok 5-10 éven belül jelentős értéknövekedést érnek el, tervszerű ráfordítással értékálló, nívós gyűjteményt lehet összeállítani belátható időn belül.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában