Helyi közélet

2017.11.01. 11:31

Halálos gázolás és tárcsára futás Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - A hónap utolsó napja nem múlt el tragédia nélkül. Az életmentők elmúlt 24 órás beszámolóinak egyik legmegrázóbb esete kedden 18 óra körül történt Debrecen külterületén, a Diószegi úton.

Hajdú-Bihar - A hónap utolsó napja nem múlt el tragédia nélkül. Az életmentők elmúlt 24 órás beszámolóinak egyik legmegrázóbb esete kedden 18 óra körül történt Debrecen külterületén, a Diószegi úton.

Eddig tisztázatlan körülmények között egy nő kilépett egy menetrend szerint Debrecen felé közlekedő busz mögül, egy személygépkocsi pedig elütötte őt. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben az intézkedés idejére.

A nap folyamán több balesetnél is segédkeztek a tűzoltók, rendőrök, mentők, de ezek jórészt enyhébb sérülésekkel, vagy anyagi károkkal jártak.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt Balmazújváros közelében a 3321-es számú úton. A két autóban összesen három ember utazott, ebből egy sérültet a mentők kórházba szállítottak. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Nagyméretű platánfa a gyalogosforgalmat veszélyeztette Püspökladányban, a Kossuth utcában, tegnap délelőtt, ám a tűzoltók elhárították a bajt. Ugyancsak egy nagyméretű fa okozott nehézséget Debrecenben, a Keresszegi és a Kurucz utca sarkán; ága lehasadt, törzse meggyengült és a vasúti sín felé megdőlt. A debreceni tűzoltók tettek ellene.

Délután a Nagy Mihály kert felé vették az irányt a lánglovagok. Itt két személygépkocsi ütközött össze. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított, az autókban nagyobb anyagi kár keletkezett.

Kedden késő délután Hosszúpályi közelében a 4808-as számú úton egy traktorról leesett egy tárcsa, amire ráhajtott az utána közlekedő autó. A kocsi motorja megsérült és olaj folyt az úttestre. A balesetben nem sérült meg senki, de anyagi kár keletkezett – számolt be lapunknak a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A megyénkbeli rendőröknek is sűrű napja volt: az említett baleseteken túl a szolgálatot ellátó állomány tizennyolc személyt fogott el, akik közül négy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg négyet a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök tizenkét személyt állítottak elő, köztük hat személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

A felsoroltak között kedden este átadtak a román hatóságnak kilenc külföldi határsértőt, akiket október 30-án éjjel 9 órakor fogtak el Kismarja közelében. Az öt férfi, két nő és két gyermek, iraki állampolgárnak vallotta magát. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták igazolni. Az államhatárt illegálisan lépték át, gyalogosan érkeztek Romániából. A rendőrök előállították, majd a meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóság képviselőinek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában