Helyi közélet

2017.11.30. 17:54

Ajándékok az ünnep jegyében az óvodának

Debrecen-Dombostanya - Számos új játékkal gazdagodtak a dombostanyai gyerekek.

Debrecen-Dombostanya - Számos új játékkal gazdagodtak a dombostanyai gyerekek.

Emlékezetes nap volt a csütörtöki a Mesekert Óvoda lakói számára, ugyanis egy magánszemély és a Debreceni Karitatív Testület ajándékokkal lepte meg a lurkókat. A felajánlások között megtalálhatók voltak édességek, plüssfigurák és társas-, valamint képességfejlesztő játékok is. Az ajándékozás előtt a gyerekek verssel és énekkel kedveskedtek; a vendégek is bekapcsolódtak. A műsort követően Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, valamint Becsky István önkormányzati képviselő köszöntötte az óvodásokat. Az ajándékosztást várakozással teli csend előzte meg, a kicsik csillogó szemekkel nézték a felajánlásokat, és találgatták, vajon miket rejtenek a dobozok, majd az óvónénik jelére odasereglettek az ajándékokhoz, és birtokba vették őket.

Fotó: Derencsényi István

– Már hagyománnyá vált, hogy az ünnepek jegyében a Debreceni Karitatív Testület megakadályozza a dombostanyai gyerekeket. Ezt mindig nagy örömmel fogadjuk. Egy ilyen településrészen fontos, hogy figyelmet kapjanak a gyerekek, a testület pedig szerencsére nyomon követi a sorsukat, és az év vége közeledtével a felajánlásokkal még szebbé teszi az ünnepek hangulatát.

A játékokat fokozatosan, a Mikulás-naphoz és az adventi ünnepkörhöz kapcsolódóan kapják meg a gyerekek, s kitörő örömmel fogadják őket. Különleges az ő életükben, hogy ennyi ajándékot kapnak”

– ismertette Fekete Valéria óvodavezető.

A Karitatív Testület kezdeményezéséhez idén csatlakozott Kazár Marianna hajdúböszörményi vállalkozó: gyerekkori játékokat ajánlott fel a gyerekeknek. A civilben képzőművész Mariannának fontos volt, hogy jó helyre kerüljenek az ajándékok.

– Már korábban is gondolkodtam azon, hogy a gyermekkoromból megmaradt rengeteg játékot olyan helyre ajánljam fel, ahol biztosan eljut a gyerekekhez, és örömet szerzek vele. A Biblia is írja, hogy aki tudna jót tenni, de elmulasztja a jó cselekedetet, bűnt követ el. Ha valaki tud segíteni másokon, akkor tegye meg, és ne azt nézze, mit várhat cserébe. Látni a sok mosolygó kisgyermeket: lélekmelengető érzés.

HBN-MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában