Helyi közélet

2017.11.24. 11:49

A szaglóreceptor is kell a Modemben

Debrecen - Finn–magyar estre invitálnak szombaton a Modembe.

Debrecen - Finn–magyar estre invitálnak szombaton a Modembe.

A Receptorok című kiállítás két kurátora, a Finnországban élő képzőművész, Kozári Hilda és Nagy T. Katalin vezetésével járhatjuk be a Modem földszinti termeit november 25-én, este fél hattól. A művészettörténész az Antal–Lusztig-gyűjtemény kiállított műveiről beszél, és arról, hogy miért éppen ezek a munkák kerültek a mostani válogatásba. Kozári Hilda finnországi életéről mesél, s beavatja a jelenlévőket az illatok boszorkányos világába is, a Háromkirályok ajándékainak, az aranynak, a mirhának és a tömjénnek az illatát ismerteti meg. A tárlatvezetés egyik vendége a finn rendező és médiaművész, Maarit Suomi-Väänänen lesz, akitől megtudhatjuk, hogyan készült a finn nemzeti pitéről, a pirogról szóló filmje – olvasható a szervező intézmény meghívójában.

Maarit Suomi-Väänänen abszurd, humoros és sajátosan szép filmjét több mint 40 országban mutatták be, és számos díjat is nyert különböző fesztiválokon. A debreceni közönség 18 óra 30 perctől láthatja néhány alkotását.

Az est zárásaként fél nyolctól katalógusbemutatóval egybekötött beszélgetés lesz Maarit Suomi-Väänänen-nel, Kozári Hildával és Nagy T. Katalinnal, dr. Salamon Ágnes közreműködésével, Áfra János moderálásával. A belépés ingyenes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában