Helyi közélet

2017.09.14. 18:11

Kevés férfi, sok nő a tanári pályán

Berettyóújfalu - A pedagógusok jelentős része az idősödő korosztály tagjai közül kerülnek ki.

Berettyóújfalu - A pedagógusok jelentős része az idősödő korosztály tagjai közül kerülnek ki.

A legfontosabb cél, hogy minél magasabb, és azonos szintű ellátást tudjunk biztosítani a Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz tartozó mind a 45 településen – jelentette ki csütörtökön Kapornai Judit, a központ igazgatója azon a sajtóbeszélgetésen, ahol az iskolák működéséről volt szó. A berettyóújfalui tankerülethez négy járás – Hajdúszoboszló, Derecske, Püspökladány, Berettyóújfalu – 41 székhelyintézménye tartozik, ahol összesen 15746 fiatal tanul az idei tanévben. Kapornai Judit elmondta, az elmúlt évhez képest kevesebb a diákok létszáma, amelyet a születésszám csökkenésével, illetve azzal magyarázott, hogy a művészeti oktatási intézményekbe még a napokban is tart a beiratkozási időszak.

Nyugdíj után is

A pedagógusokról szólva kiemelte, hogy a tankerületben összesen 1480 tanár oktat, akik közül 1124 nő és 356 férfi, ugyanakkor a tanárok jelentős része az idősödő korosztály tagjai közül kerülnek ki, többek pedig a nyugdíjazásukat követően is dolgoznak. Megjegyezte, jelenleg 11 álláshelyre lehet pályázni, de folyamatosan kapcsolatban vannak az intézményekkel, a következő tanévet pedig már februárban elkezdik előkészíteni, ezért tudnak tervezni azzal, ha valaki gyermekvállalás, vagy a nyugdíjazása miatt kiesik a munkából.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában