Helyi közélet

2017.08.26. 16:47

Tanszert vegyenek!

<em>Még egy hét, és itt van szeptember, csemetéink elindulnak az iskolába. Közülük sokan már felkészülten várják, de nyilván vannak családok, akik a véghajrában szerzik be mindazt, amit még be kell szerezni.</em> Réti János írása.

Még egy hét, és itt van szeptember, csemetéink elindulnak az iskolába. Közülük sokan már felkészülten várják, de nyilván vannak családok, akik a véghajrában szerzik be mindazt, amit még be kell szerezni. Réti János írása.

Egyébként még tart az adományvárás is, ahogy azt hirdetésekből, meg reklámokból tudjuk, mert bizony nem minden gyereknek van tele a táskája – ha van táskája – a következő tanévre, azaz gyűjtik a pénzt, gyűjtik az adományt, hogy a tanulóifjúság elégedetten és kíváncsian várja a tanévkezdést! De akkor mi van tulajdonképpen? Mert a statisztikák bűvös adatai szerint ennyi munkavállaló még nem volt széles e hazában, mindenki dolgozik, mindenki keres, sőt, egyre többet keres, és a szülőknek még sincs pénzük alapvető dolgokra? Ha így van, azt akkor restelleni kell, mert micsoda dolog az, hogy fejlődünk mindenben, aztán mégis azt kérik, hogy adjuk össze tanszerekre! Már azok, akiknek módjukban áll bármit is összeadni. Vagy nekünk az isten pénze sem elég? Ezt furcsállom, mert a százmilliók, milliárdok csak úgy röpködnek kis hazánkban – nemcsak stadionokra –, sőt jut a határokon túlra is! Ugyanakkor a szülők, ezek szerint, még sincsenek úgy megfizetve, hogy mindenre jusson is és maradjon is! Mert, hogy veszi ki magát, ha a fél osztálynak új táskája van és az én gyerekem nincsen közöttük. Ha az osztály egyik fele új tolltartóban – ha még annak hívják – zörgeti az írószereit, az én gyerekem meg nem zörget semmit, mert neki a régi van, aminek már kilóg a bele. Hát hogy tudom én ilyen esetben rávenni őt arra, hogy szeresse a tanulást, mert érdemes? Tornafelszerelésről már ne is beszéljünk!

Kedves Statisztikusok! Kérjük hát, hogy ne adjanak hírt olyan eredményekről, amik csak egyesekre vannak hatással, kettesekre már nem! Félő ugyanis, hogy a „kettesek” vannak többen. Egy ókori, öreg görög bölcs, aki mellesleg, két bölcselkedés között feltalálta a logikát, jó régen megmondta, hogy épp a logika szabálya szerint két, egymásnak ellentmondó állításból csak az egyik lehet igaz! Jelen esetben az, hogy adjuk össze a hiányzó tanszereket, vagy az, hogy gazdagok vagyunk, és nem kell, mert jut mindenkinek mindenre! Töretlen és kiemelkedő fejlődésünk azért még hagy némi kívánnivalót maga után. Iskolatáskán innen és tolltartón túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában