Helyi közélet

2017.08.11. 16:19

Főorvos előtt tisztelegtek a Kenézyben

Debrecen - Harsányi Zsolt rövid idő alatt átalakította a rá bízott részleg működését.

Debrecen - Harsányi Zsolt rövid idő alatt átalakította a rá bízott részleg működését.

Emléktáblát avattak Harsányi Zsoltra emlékezve pénteken a Kenézy Gyula egyetemi kórház rehabilitációs osztályán; a táblát Lampé Zsolt főigazgató és Kánya Judit osztályvezető főorvos leplezte le.

Harsányi Zsolt 2007-től tavaly júniusban bekövetkezett haláláig dolgozott osztályvezető főorvosként. Vezetése alatt a rehabilitációs osztályt teljesen felújították, a legmodernebb eszközökkel, gépekkel szerelték fel. Az ő tevékenységének is köszönhető, hogy a kórház egymilliárd forint pályázati támogatást nyert az osztály, valamint a gyermek rehabilitáció épületének és környezetének fejlesztésére.

A Debreceni Egyetem közlése szerint céltudatos és következetes vezető volt, rövid idő alatt átalakította az osztály működését, alkalmassá tette a magas színvonalú mozgás-rehabilitációra. Nyitott volt a technikai újdonságokra, az új terápiás lehetőségekre.

Harsányi Zsolt évekig volt a kórház Szakmai Vezető Testületének és a Magyar Rehabilitációs Társaságnak az elnöke. Mint méltatásában elhangzott, munkássága, embersége, betegközpontúsága példaértékű a fiatal orvos-generációk számára.

Harsányi Zsolt augusztus 13-án lenne 67 éves.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában