Helyi közélet

2017.05.12. 07:52

A béke feneke alatt

<em>Hol bújhatott az ördög szeretett nemzetünkbe? Talán a mondabéli időkben, amikor István és Koppány közé fúrta be magát? Azóta, ha egymás megtépéséről van szó, főleg egy kis hatalomért, a magyar nem megy a szomszédba; a közbeszéd manapság is fokozódik, ugye, szó szót követ, aztán jön az erő. El van átkozva ez a falu, temetőre épült, mondja csüngő bajszú névrokonom, Fábián Bálint a filmvásznon</em>. Fábián György írása.

Hol bújhatott az ördög szeretett nemzetünkbe? Talán a mondabéli időkben, amikor István és Koppány közé fúrta be magát? Azóta, ha egymás megtépéséről van szó, főleg egy kis hatalomért, a magyar nem megy a szomszédba; a közbeszéd manapság is fokozódik, ugye, szó szót követ, aztán jön az erő. El van átkozva ez a falu, temetőre épült, mondja csüngő bajszú névrokonom, Fábián Bálint a filmvásznon. Fábián György írása.

Ki mondja meg persze, mi a valóság? Az egyik helyen azt olvasod, szárnyal az ország, máshol azt, hogy a béka (biz’ Isten, először békét ütött az ujjam) feneke alatt van minden, el innen.

Mindenki tapasztalja a magához közelebb állót, kinek mije van (ki mennyit ér…), de végül is mi az igazi, a pőre valóság?!

Ne essünk pánikba. A valóságot ugyanis elő lehet állítani. Kellő gépezet és hangerő, miegymás kell hozzá, a többi már megképződik a fejünkben. Nem lesz itt gond.

Ébredj, László király, szent királyok közt drágalátos gyöngy, csillagok között fényességes csillag, jer, és tegyél itthon rendet! Vagy legalább odafenn járj közben érettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában