Helyi közélet

2017.05.28. 14:22

Eltérően látja a felzárkózás módját a debreceni Fidesz és a Jobbik

Debrecen - Két jobbikos indítványt is leszavazott a városi közgyűlés.

Debrecen - Két jobbikos indítványt is leszavazott a városi közgyűlés.

Nem támogatta a városi közgyűlés a múlt csütörtökön Ágoston Tibor (Jobbik) azon indítványát, hogy kezdeményezzék közkegyelmi törvény megalkotását az Országgyűlésnél a 2006 őszi utcai zavargásokkal összefüggésben elítéltekre vonatkozóan (a kerepesi, a sátoraljaújhelyi, a kunszentmiklósi és az újpest önkormányzat megtette).

Vita volt a szintén a Jobbikhoz kapcsolódó béruniós kérdéséről is. A párt frakcióvezetője, Kőszeghy Csanád Ábel szerint a magyarországi béreket közelíteni kellene a nyugat-európaiakhoz. Nem azt akarják, hogy holnaptól a magyar dolgozó is annyit kapjon, mint német kollégája, de a közeledés szükségességéről beszélt. Ezért pártja kezdeményezi, hogy az Európai Bizottság tűzze napirendre a témát, aminek érdekében egymillió aláírást akarnak összegyűjteni.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester kissé „szocialisztikusnak, kommunisztikusnak” minősítette a javaslatot. – Gazdasági teljesítmény nélkül bért emelni, politikai nyilatkozat alapján, teljes képtelenség – vélekedett, jelezve, hogy ennek elfogadásával tömegesen mennének csődbe cégek. Szerinte a kormány és a város által követett gazdaságpolitika vezet célre, vagyis a tőke idecsalogatása, hiszen ez az, ami fölfelé mozdítja a béreket.

– A magyarországi átlagbérek 2003-ban a németországiak harmadát tették ki, 2016-ban viszont már csak a negyedét érték el – vágott vissza Kőszeghy Csanád Ábel, akinek a javaslatát elutasították.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában