Helyi közélet

2017.04.18. 11:00

Fény gyullad majd a Keszeg utcán

Debrecen - Négy utcában már elkészült, a Keszeg utcában hamarosan lesz közvilágítás a Nagybánya Lakóparkban.

Debrecen - Négy utcában már elkészült, a Keszeg utcában hamarosan lesz közvilágítás a Nagybánya Lakóparkban.

A jelek szerint rövidesen megépül a Szabadságtelepen, (Kondoroson) található Keszeg utcában a régóta kért közvilágítási hálózat. A Nagybánya utcából nyíló, néhány éve kialakított Keszeg utca lakói (16-18 család) problémájáról először tavaly télen számoltunk be, de fény azóta sem gyúlt a környéken, esténként így még mindig sötétben botorkálnak az ott élők.

Rekordösszeg a kertségekre

A debreceni polgármesteri hivatal ezzel kapcsolatban feltett kérdéseinkre elöljáróban úgy reagált, hogy a város vezetése fontosnak tartja a lakosság életkörülményeinek javítását, az infrastrukturális fejlesztéseket. Ezt bizonyítja, hogy a Kertségi Fejlesztési Program keretében idén rekordösszeget, 2,7 milliárd forintot költenek beruházásokra, melyben az egyik legfontosabb elem a közvilágítási hálózat bővítése.

Bár nem lenne kötelező…

A Keszeg utcai lakosoknak még egy kicsit várniuk kell, de már nincs messze a probléma megoldása. A lámpák felszerelésére vonatkozó igényüket a polgármesteri hivatal nyilvántartásba vette, a tervezés ütemezetten történik. Hozzátették: annak ellenére elvégzik ezt a beruházást, hogy a Keszeg utca közforgalom elől el nem zárt magánútnak minősül, ezért az önkormányzatnak nem lenne kötelező az ottani közvilágítás kialakítása.

Nem kell érte fizetni

Azt is megtudtuk, hogy a szintén a Nagybánya Lakóparkban található Szamos-, Bodrog-, Kárász és a Tisza utcákban nemrég építették ki a közvilágítást, az ottani fényforrásokat hamarosan a hálózatba is bekötik. Mindenhová korszerű, energiatakarékosan üzemeltethető LED-lámpákat szereltek fel.

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen fejlesztésekhez az érintett utcákban lakóknak anyagilag nem kell hozzájárulniuk, az ezzel járó költségeket az önkormányzat teljes egészében magára vállalja.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában