Helyi közélet

2016.12.06. 10:01

Hamburger nincs, szemét van: egyre lepukkantabb a debreceni szellembüfé

Debrecen - Hosszú hónapok óta nem működik a büfé a klinikánál, de legalább le lehet ülni a megállóban.

Debrecen - Hosszú hónapok óta nem működik a büfé a klinikánál, de legalább le lehet ülni a megállóban.

Egyelőre bizonytalan, mi lesz a sorsa annak a büfének, amely a klinika főbejárata előtti villamosmegállóban található, és évek óta zárva van. Az egyre rosszabb állapotba kerülő építménynél enni, inni ugyan most nem lehet, de legalább a házikó falához rögzített padokra le tudnak ülni a villamosra várók.

A büfé mellé a nyáron odavittek egy fémből és műanyagból előregyártott buszvárót – olyat, mint amilyenek a városban sokfelé láthatók. Az építmény néhány hétig a szomszédos füves területen a hátára borítva hevert, végül azonban nem állították fel, elvitték.

Ismét bérbe adták – volna…

A polgármesteri hivataltól megtudtuk: a bodega az önkormányzaté, és azért üres, mert a korábbi bérlő nem fizette a bérleti díjat, így felmondták vele a szerződést. A bérlő céget ezután felszámolták, az önkormányzat pedig már bezárt állapotban vette vissza a felszámolótól az épületet. A korábbi jogviták mostanra lezárultak.

Az idei év elején a közgyűlés tulajdonosi bizottsága a ház nyilvános pályázat útján történő bérbeadásáról döntött. A pályázat eredményeként új bérlő érkezett. A májusban hatályba lépett bérleti szerződés értelmében a bérlőnek november 18-áig fel kellett volna újítania az építményt. Ez azonban a mai napig nem történt meg, így az önkormányzat fel fogja mondani a bérleti jogviszonyt. Az épület azonban marad a helyén: a helyhatóság nem kívánja elbontatni – közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik

Nemcsak a bódéra, hanem a környékére is ráférne a korszerűsítés. A klinikák főbejáratánál, a főépület előtt, a Professzorok szoborcsoport környékén balesetveszélyes járdákon közlekednek naponta több százan. Különösen a villamosmegálló felőli rész burkolata ment tönkre az elmúlt évtizedekben. Az aszfalt sok helyen hepehupás, nagy repedéseket tarkítják, a mélyedésekben esős időben megáll a víz. A járdaszegélykövek több helyen lesüllyedtek, letörtek.

A polgármesteri hivatal erre azt válaszolta, hogy idén összesen mintegy 70 millió forint értékben végeztetettek járdajavítási munkálatokat Debrecenben. A Nagyerdő környezetében több helyen is volt járdajavítás, így a Dóczi József utcán, a Hadházi úton, a Csanak utcán, a Laktanya utcán és a Nagyerdei körútnak a Simonyi út és az Egyetem téri körforgalom közötti szakaszán. A Nagyerdei körúton, a klinika előtti szakaszon is renoválták a burkolathibákat.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában