Helyi közélet

2016.09.05. 13:05

Mindig fontos az egyház megújítása

Debrecen - Meg kell vizsgálni, hogy napjainkban korszerű tudás-e, amit a reformációról tudunk.

Debrecen - Meg kell vizsgálni, hogy napjainkban korszerű tudás-e, amit a reformációról tudunk.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem szombaton megtartotta istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévnyitó közgyűlését a Nagytemplomban. Bölcskei Gusztáv, az intézmény rektora a reformáció közelgő 500. évfordulójára utalva arról beszélt, hogy a jubileumi évre készülve fontos feladat lesz az egyház megújítása, a reformáció ma is élő lelkületének hangsúlyozása.

Lehetőség az ismeretszerzésre

Az, hogy az egyháznak folyton meg kell újulnia, történelmi és teológia reformátori alapelv, viszont ahhoz, hogy tudjuk, mit kell megújítanunk, vissza kell néznünk ismereteinkre. Vajon például a reformációról szóló tudásunk valódi, korszerű, vagy csak valakik nyomán ismételgetjük? – tette fel a kérdést a rektor.

A rektori köszöntő után fogadalmat tettek az elsős hallgatók: hitéleti szakon 57, a további szakokon pedig 89-en kezdik meg tanulmányaikat az egyházi intézményben. Számukra is azt kérték Istentől az ünnepségen, hogy adja meg nekik erre a tanévre is a bölcsesség lelkét, hogy ne csak okosak és jól informáltak legyenek, hanem rendelkezhessenek bölcs belátással és helyes értékítélettel is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában