Helyi közélet

2016.07.26. 13:30

Patkányfészek lett az illegális lerakóból

Debrecen - Eljárást indított az önkormányzat a dombosi illegális szemétlerakó ügyében.

Debrecen - Eljárást indított az önkormányzat a dombosi illegális szemétlerakó ügyében.

Nagy illegális szemétlerakó éktelenkedik Dombostanya közelében, a Cserei part mellett. A szép, nyárfás erdő szélén elhelyezkedő nem bekerített, körülbelül kétszáz négyzetméteres területen több száz köbméternyi háztartási szemét, építési törmelék és a nagyüzemi öntözéshez használatos fekete műanyagcső-maradványok találhatók. Az oda körülbelül 100 méterre lévő szomszédos szántón több száz köbméternyi, rothadó fatuskó látványa tárul az arra járó elé. Utóbbiban hemzsegnek a rágcsálók. A közeli tanyákban lakók szerint mind a szemét, mind a tuskók úgy három-négy éve kerültek oda.

A polgármesteri hivatal azt közölte, hogy a szóban forgó ingatlanok magántulajdonban vannak. A hulladékról szóló törvény szerint a szemét birtokosának kell gondoskodnia a hulladék kezeléséről. Amennyiben ez a személy, vagy cég nem ismert, az ingatlan tulajdonosát, vagy használóját szólítják fel az állapot megszüntetésére, a szemét elszállítására.

A tulajdonost terheli a díj

Az eljárás során bírságot is kiszabhatnak. A hulladék hatóság általi elszállítására akkor kerülhet sor, ha a tulajdonos önként ennek nem tesz eleget. A költséget olyankor a kötelezettre terhelik.

A dombostanyai határban elhelyezett hulladékokkal kapcsolatban eljárás indult – derült ki a polgármesteri hivatal válaszából.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában