Helyi közélet

2016.07.21. 12:33

Balmazújvárosban és Tiszacsegén fizettek a hamis pénzzel

Ároktő, Balmazújváros, Tiszacsege - A rendőrök kezdeményezték a négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ároktő, Balmazújváros, Tiszacsege - A rendőrök kezdeményezték a négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2016. július 19-én 12 óra 30 perckor arról, hogy Balmazújváros, Gábor Áron utcán található vendéglátóhelyen hamis 10.000 forintos bankjegyekkel fizetett két ismeretlen nő. A rendőrök a helyszínre mentek és megállapították, hogy a két nő egymást követően bement a kocsmába, ahol egyikük üdítőt, a másik nő rágót vásárolt és mindketten egy-egy 10.000 forintos bankjeggyel fizetettek, majd sietősen távoztak. A pultos hölgynek ez gyanús lett, és mikor jobban megvizsgálta a bankjegyeket, észrevette, hogy azok hamisak.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, és azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két nőt, valamint két férfi társukat, akiket másnap otthonukban elfogtak. A rendőrök megállapították, hogy az ároktői lakosok komppal Tiszacsegére utaztak, ahol 11 óra körül egy boltban fizettek a hamis pénzzel, majd tovább utaztak Balmazújvárosba, ahol a Gábor Áron utcai kocsma után további két vendéglátóhelyen akartak a bankjegyekkel fizetni, azonban elmenekültek, mivel az ott dolgozók ezt észlelték.

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 24 éves B. Szilvát, a 32 éves K. Mónikát, a 38 éves R. Olivért és a 25 éves R. Gyulát, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást az ároktői lakosok ellen.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában