Helyi közélet

2016.04.29. 18:57

Hiánytalan fasorokat szeretnének a Péterfián

Debrecen - Ami az egyik oldalban már bevált, az lesz a másikon is.

Debrecen - Ami az egyik oldalban már bevált, az lesz a másikon is.

Aki a Péterfia utcán jár, azt láthatja, hogy hiányosak a fasorok. A páratlan oldalban (az Eötvös utca felőli részen) lévő gömbkőrisekből álló, védett fasor lényegesen jobb állapotban van, mint a páros oldali (a Thaly Kálmán utca felőli), ahol sok gömbjuhar hiányzik.

A polgármesteri hivatal főépítészi irodájának nevében Kuhn András főkertész arról tájékoztatott, hogy szeretnének rendet tenni. A napokban hozzákezdtek a hiányzó növények pótlásához. Összesen 26 új nagyméretű gömbkőris facsemetét ültetnek el. – Középtávú célunk, hogy a beteges és szakadozott gömbjuharsort gömbkőrisre cseréljük – tudtuk meg a szakembertől. Megkérdeztük, hogy miért éppen most, miért nem néhány hónappal korábban végezték ezt a munkát? A szakember szerint a konténeres facsemetéknek nagy előnye, hogy vegetációs időben is biztonsággal ültethetők. A 90 centiméter átmérőjű konténerekben lévő fák megmaradása garantált – közölte a főkertész.

További utcák

Kuhn András arról is tájékoztatott, hogy ősszel néhány más utcában is terveznek fasor-rekonstrukciókat. A szakember szerint ezek megvalósítása meglehetősen nehéz feladat, a zöldsávok alatt ugyanis sok helyen közművek húzódnak, melyek néhol lehetetlenné teszik új fák ültetését. A probléma megoldására a közműszolgáltatókkal tárgyalásokat kezdeményez a polgármesteri hivatal – ismertette a főkertész.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában