Helyi közélet

2015.12.03. 14:00

Segítünk az ünnepi menüben!

Debrecen - A karácsonyi menü kitalálása nem egyszerű feladat, de mi segítünk olvasóinknak!

Debrecen - A karácsonyi menü kitalálása nem egyszerű feladat, de mi segítünk olvasóinknak!

Több éve már annak, hogy a debreceni Csokonai Étterem séfje készíti el olvasóink beküldött karácsonyi receptjeit, s bizony kell, hogy a sokéves tapasztalatok áthidalják a távolságot, ami egy-egy recept szinte szájhagyományon alapuló elkészítési módját jelenti. Idén is sikerült sok-sok finomságot kiválasztani, s olyan klasszikus recepteket bemutatni, mint a Flódni, a rétes vagy az egyszerű és nagyszerű Pozsonyi kifli.

S hogyan zajlott a válogató? – kérdeztük Madai Attila étteremvezetőtől annak kapcsán, hogy már az árushelyek polcain van, és szerkesztőségünkben is megvásárolható a Karácsonyi Receptmagazin.

– Több kiválasztott receptet is megvalósítottunk, és kollégáinkat arra kértük, hogy kóstolás után állítsanak fel egy sorrendet. Talán valaki azt gondolja, hogy mivel ez a szakmánk, a legbonyolultabb ételeket fogjuk kiválasztani, de idén sem így történt. Az egyszerűség és az átláthatóság győzedelmeskedett akkor is, amikor első ránézésre sok előkészületet igényelt az étel – mondta a séf.

Szeretet és igyekezet

A debreceni Csokonai Étteremben most szezonális ízekkel járnak a vendégek kedvében: az évszaknak megfelelően megújították az étlapot, sőt ezen felül a személyi és tárgyi feltételeket is fejlesztették. Madai Attila étteremvezető örömmel számolt be arról, hogy a séffel együtt mestervizsgát tettek, az étteremben pedig megnyílt egy 140 négyzetméteres, 80 fő befogadására alkalmas, esküvők, céges és egyéb rendezvények számára megfelelő, a terasszal összeköttetésben lévő terem. A szeretet és az igyekezet, amit mi a receptmagazin elkészítése közben is éreztünk, az ünnep közeledtével mindannyiunkban még inkább előtérbe kerül. Egy gondosan válogatott alapanyag, egy eltalált fűszer, és a mosollyal kísért szervírozás, nem csak alkalomadtán, sokat ad.

HBN–BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában