Helyi közélet

2015.12.14. 16:13

Hajdúdorogon is házhoz jönnek a rendőrök

Hajdúdorog - A „Házhoz megyünk!” országos vagyonbiztonsági kampánysorozat következő Hajdú-Bihar megyei állomását Hajdúdorogon rendezte meg a rendőrség.

Hajdúdorog - A „Házhoz megyünk!” országos vagyonbiztonsági kampánysorozat következő Hajdú-Bihar megyei állomását Hajdúdorogon rendezte meg a rendőrség.

A programsorozat hajdúdorogi állomását 2015. december 14-én Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, majd Dr. Dienes Imre r. alezredes, Hajdúböszörmény rendőrkapitánya és Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető tájékoztatta az érdeklődőket.

A rendezvényen a Hajdúdorogi Rendőrőrs állományának Csige Tamás, a település polgármestere két, felszerelt kerékpárt, valamint a helyi polgárőr egyesület részére – pályázat útján beszerzett – szolgálati gépkocsit adott át, amelyeket Dalanics Zoltán a görög katolikus székesegyház helyi parókusa megáldott, hogy így segítsék a rendőrök és polgárőrök munkáját.

A rendezvényen részt vett Tihanicsné Fodor Erzsébet, az Aegon Biztosító kirendeltség vezetője, Papp László, a Hajdú-Bihar Megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara biztonságtechnikai alelnöke és Oláh Gábor a helyi polgárőrség elnöke.

A program elsődleges célja, hogy szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat az állampolgárok.

Egy-egy településen minden hónapban egy héten keresztül – munkanapokon – látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a tájékozódást, emellett a résztvevők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.

A rendezvénysorozatot 2016. május végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában