Helyi közélet

2015.11.10. 13:14

Mire készül?

<em>A youtube-on elérhető egy videó, amelyen Orbán Viktor elismerően szól Gyurcsány Ferencről. A felvétel a rendszerváltás idején készült, és a fiatal Orbán elmondása szerint a KISZ-esek közül ő volt az, aki komolyan próbára tette a tárgyalások során</em>. Szabó Zsolt László jegyzete.

A youtube-on elérhető egy videó, amelyen Orbán Viktor elismerően szól Gyurcsány Ferencről. A felvétel a rendszerváltás idején készült, és a fiatal Orbán elmondása szerint a KISZ-esek közül ő volt az, aki komolyan próbára tette a tárgyalások során. Szabó Zsolt László jegyzete.

Most Hiller István korábbi oktatási miniszterről szólt elismerően, hozzátéve, nem ő a jövő embere, de szellemi értelemben lát benne valamit. Mintha ez nem lett volna Hillernek elég, egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, ugyan nem szereti, hogy az ország határán kerítés van, „csak már mondjon valaki ennél jobbat”. Másnap Tóbiás pártelnök igyekezett tompítani Hiller mondandójának élét. A tíz százalékos támogatottságra mért és 2014 óta leginkább semmit, mintsem keveset mutató MSZP-sektől valóban váratlan manőver Hiller akciója, hiszen a Gyurcsány utáni időszakban nyújtott politikai teljesítményével semmivel nem tűnt ki, pedig oktatási ügyekben időnként meg-megszólalt. Most abba a(z) (álló)vízbe dobott követ, amelynek habzását – főként a menekültügy terén – egyértelműen a DK-s és izgága Gyurcsány Ferenc határozza meg. Persze, lehet, Hiller már a 2016-os tisztújítás miatt igyekszik magát pozicionálni. Ha így van, ha nem, a korábbi oktatási miniszter megszólalásával és annak következményeivel Orbán véleményét biztosan erősítette.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában