Helyi közélet

2015.09.17. 08:57

Névadójuk előtt tisztelegnek a kiskossuthosok

Debrecen - Kossuth Lajos születésnapja alkalmából rendeznek programsorozatot a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában.

Debrecen - Kossuth Lajos születésnapja alkalmából rendeznek programsorozatot a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában.

A Kossuth-nap évtizedek óta a diákönkormányzat egyik legfontosabb rendezvénye az „Kiskossuthban", mely hagyományosan a szabadságharc szellemi vezérének születésnapjához, szeptember 19-éhez kapcsolódik. Az iskola névadójára, valamint az 1848/49-es eseményekre emlékezve pénteken az alsó tagozatos tanulók a bánki tájház és arborétum területén játékos vetélkedőkkel, kirándulással töltenek el egy „regimentválasztó” napot.

A felső tagozatosoknak a Nagyerdő területén ügyességi és szellemi akadályversenyt tartanak. Az állomásokon – a tanárjelölteket bevonva – komoly és vidám feladatokat oldanak meg. Ehhez a naphoz tartozik az emlékfutás is, melyet hagyományosan a DEAC pályán tartanak a szuperbajnok címért. Az egész nap legjobb 5-6. évfolyamos és 7-8. évfolyamos osztálya egy éven keresztül viselheti a „Legjobb Kossuthos Regiment” címet.

Idén először a Hajó utcán is megemlékeznek Kossuth Lajos születéséről. A játékos kvíz-, ügyességi és sportversenyeken túl Kossuth életét, munkásságát bemutató kiállítás is nyílik az iskola aulájában. A több napon át tartó programokat ünnepséggel zárják pénteken.

A Csengő utcán péntek reggel az iskolarádió műsorával és koszorúzással nyitják a gimnazisták megemlékezését. Szeptember 21-étől, hétfőtől pedig kezdődik a Kossuth-hét, melyen szakmai programokkal várják a diákokat.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában