Helyi közélet

2015.07.07. 11:03

Áldást kér munkájára június legjobb kézbesítője

Debrecen, Görbeháza - Szabadidejében lelkileg erősíti magát, zenét hallgat, olvas.

Debrecen, Görbeháza - Szabadidejében lelkileg erősíti magát, zenét hallgat, olvas.

Szerencsések a görbeházi Napló-olvasók, mert a kézbesítőjük szívvel-lélekkel végzi a munkáját, legfőbb törekvése, hogy legkésőbb reggel fél 8-ra minden előfizető postaládájába bekerüljön a lap. Barna Józsefné 2002 óta hordja ki a Naplót, s egy sajnálatos térdtörés kivételével azóta mindig aktív volt. Többször kapott már elismerést, most viszont abból az apropóból hívtuk be a szerkesztőségbe, hogy az előfizetők szavazatai alapján ő lett június hónap legjobb kézbesítője.

Elérzékenyült, amikor átvette a nyeremény kávéfőzőt, s elmondta, hogy reggel, mielőtt elindul, imádkozik, hogy az Úr áldja meg a munkáját.

– Akkor is így teszek, amikor a különböző időjárási viszonyok nehezítik a munkámat, s kérem, hogy nehogy olyan körülmény adódjon, amitől nem tudom kivinni az újságot – fogalmazott lelkiismeretes kollégánk. Nagy családban él – tudtuk meg –, négy felnőtt gyermeke, öt unokája van, a fiatalok legtöbbje még a szülői házban lakik, ezért a lapkihordás ideális munka; jobban el tudja látni a családot, s több időt tölthet az unokáival.

– Nagyon szeretem ezt a munkát. Látom reggel a napfelkeltét, hogy milyen csodálatos tud lenni az ég. Télen is gyönyörű a táj, szeretem, amikor még nincs letaposva a havas út, s én lépek rá először. Nagyon hálás vagyok ezekért a pillanatokért, szeretek ilyenkor egyedül lenni a gondolataimmal – mondja. – S az emberek? Segítik a munkámat, van, aki kávéval kínál, behív, más megtisztel a bizalmával és elbeszélget velem. Van, ahol egy diófalevél jelzi a postaládában, hogy díjat szeretne fizetni, s olyan is, hogy akivel együtt örülünk, ha görbeházi illetőségű hír jelenik meg a Naplóban. Szeretnek a faluról tájékozódni – osztja meg velünk Barna Józsefné Ági, ugyanakkor azt is jelzik neki, ha túl sok volt a politika vagy a reklám aznap a lapban. Kiemeli, hogy nem is kívánhatna jobb főnököt, mint amilyen most van neki.

Nagyon figyel

Fontosnak tartja, hogy figyeljen, nyitott szemmel járjon hajnalonta, észrevegyen mindent, ami fura. Egyszer látott is egy férfit kiugrani egy udvarból, akkor rögtön szólt a járőrnek, s az utcabelieknek is. Aki eltéved, útbaigazítja – így telnek a kora reggelek számára. Férje vadász, ezért hétvégén gyakran elkíséri a lesre, egyébként ha teheti, zenét hallgat és olvas, így erősíti lelkileg magát.

A díjátadón nem győzte hangsúlyozni, mennyire köszöni, hogy rá gondoltak a görbeháziak, pedig a kollégáinak is jár a köszönet.

HBN–Barak Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában