Helyi közélet

2015.06.30. 09:39

Mesehősök is szerephez jutnak a virágkarneválon

Debrecen - Egyre többen és lelkesebben keverednek „Galibába”.

Debrecen - Egyre többen és lelkesebben keverednek „Galibába”.A magyar meseirodalom hőseit formázzák meg idén a Galiba Gyermekfesztivál résztvevői. A Debreceni Virágkarnevál programjait negyedik alkalommal színesíti az augusztus 18-i felvonulás, amelyen gyermekek, családok, művészeti csoportok, civil szervezetek évről évre lepik meg kreativitásukkal az érdeklődőket és készítenek, virágkocsit szinte mindenből, aminek kereke van – hangzott el a hétfői tájékoztatón a Faragó Utcai Óvodában. A Junior virágkarnevál izgalmaiba most a legkisebbeket is bevonják, hiszen a program része lesz a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház kezdeményezésére a virágokkal feldíszített babakocsik felvonulása, amely egy országos akciónak is a része.

Eddig negyvenegy csoport jelezte, szívesen alkotná meg Csukás István, Fekete István, Dargay Attila mese és rajzfilm figuráit virágkocsi kompozícióban. Köztük több külföldi csapat van, így a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola is, amely testvériskolájával, a Szoboszlói Úti Általános Iskolával közösen jelentkezett.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában