Helyi közélet

2015.06.18. 18:23

Jegyzet: Plakát-magány

<em>Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeinket! – ez áll majd azon a plakáton, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr ellenzéki, közösségi gyűjtésből megvalósított akciója keretében fognak kihelyezni Felcsúton.</em> Vékony Zsolt jegyzete.

Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeinket! – ez áll majd azon a plakáton, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr ellenzéki, közösségi gyűjtésből megvalósított akciója keretében fognak kihelyezni Felcsúton. Vékony Zsolt jegyzete.

A Facebookon megtartott szavazáson olyan ötleteket előzött meg ez a terv, mint a „Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, építhetsz magadnak közpénzből stadiont.”, a „Ha Felcsútra jössz, nem veheted el a gázszerelők munkáját” vagy a „Tudjuk, hogy loptok”. Látszik, bőszen beindult az ötlethenger a kormány ostoba, menekültellenes kampányának visszavágó kezdeményezés kapcsán. Természetesen rögtön több kérdés is felmerül az emberben. Az utca hírmondója, Orbán… akarom mondani, Lópici Gáspár a településen belül hová tudja majd ezt kiragasztani? Vajon meddig maradhat a helyén, a rendőrség meg fogja óvni? A hülyeségfaktort fokozva netán nem lett volna jobb, ha nem magyarul írják a plakátra a szöveget? Eközben a jéghideg homokban álló menekültek mint kerítésben alvó szegek, plakátmagányban ontják ki utolsó csepp vérüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában