Helyi közélet

2015.05.13. 10:14

Ál-őstermelők kiszűréséért

Debrecen - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával a megyei kormányhivatalok földművelésügyi szakemberei országos ellenőrzésen vizsgálták az őstermelői igazolványokat és a tevékenységhez kapcsolódó szabályok betartását.

Debrecen - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával a megyei kormányhivatalok földművelésügyi szakemberei országos ellenőrzésen vizsgálták az őstermelői igazolványokat és a tevékenységhez kapcsolódó szabályok betartását. Az ellenőrök április 28-30 között 40 piacon, 129 esetben vizsgálódtak, végül 11 megyében találtak valamilyen szabálytalanságot. Jelenleg évente több mint 320 ezer magánszemély váltja ki, illetve érvényesítteti az őstermelői igazolványát, amivel jogosulttá válik mezőgazdasági őstermelői tevékenység végzésére és a vonatkozó adózási szabályok alkalmazására, adókedvezmények igénybevételére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában