Helyi közélet

2015.04.20. 13:05

Bűnmegelőzési előadás Debrecenben

Debrecen - A rendőrök diákoknak tartottak bűnmegelőzési előadást Debrecenben.

Debrecen - A rendőrök diákoknak tartottak bűnmegelőzési előadást Debrecenben.A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa 2015. április 20-án előadást tartott a debreceni Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskolában. Az oktatási intézményben – szakképzés keretén belül – olyan érettségizett hallgatók tanulhatnak tovább, akikből pedagógiai- és családsegítő munkatársak lesznek.

Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, osztályvezető filmvetítéssel egybekötött előadásának célja az volt, hogy a hallgatók minél többet megtudjanak a fiatalkori bűnözés és a családon belüli erőszakkal összefüggő jogsértések természetéről, hátteréről, jellemzőiről és későbbi munkájuk során saját szakterületükön hatékonyabban tudjanak fellépni a jelenség megelőzése, felismerése és kezelése érdekében.

A hallgatók felkészítése érdekében szükségesek azok az ismeretek, amelyek a lakóterületükön tapasztalható fiatalkori bűnelkövetővé, vagy áldozattá válással, illetve egyéb deviáns magatartásformákkal kapcsolatosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában