Helyi közélet

2015.03.12. 12:12

Nézőpont: Jóra kell használni

<em>Érdektelenség mindenhol. A mai énközpontú világban mindenki csak magával foglalkozik. Persze nem azokra gondolok, akik mondjuk azon törik a fejüket, hogyan fizessék ki megnövekedett devizahitelük következő részletét, és nem is azokra, akik azt sem tudják, miből fognak megvacsorázni</em>.<strong> Szabó Dóra írása</strong>.

Érdektelenség mindenhol. A mai énközpontú világban mindenki csak magával foglalkozik. Persze nem azokra gondolok, akik mondjuk azon törik a fejüket, hogyan fizessék ki megnövekedett devizahitelük következő részletét, és nem is azokra, akik azt sem tudják, miből fognak megvacsorázni. Szabó Dóra írása.Viszont az olyan embereknek, akiknek az a legnagyobb gondjuk az életben, hogy a következő autójuk Audi, avagy BMW legyen, kötelességük lenne segíteni. Valahogy azonban már nem trendi a segítőkészség – eltűnt, kiveszett a társadalomból.

Ugyanakkor nincs veszve minden. Valami azért még mindig megmozgatja az egyéneket, méghozzá a sztárok, és a velük kapcsolatos hírek. Vagyis, igenis lehet tenni a közönyösség ellen, csak meg kell találni a megfelelő módszert. Végy egy-két közismert embert, állítsd magad mellé, és hadd szóljon – hangzik a jól bevált recept. Magától értetődő módon a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány is ezt a stratégiát alkalmazta. Tizenkét hírességet kértek fel, mutassák meg, ők hogy néznek ki kopaszon. Az eredmény látványos és figyelemfelkeltő, pont, amire szükség van. Sajnos, vagy nem sajnos, manapság csak így megy. De legalább így megy. Látják, még olyanok, mint Hernádi Judit, Lola vagy Varga Tamás is kiáll egy ilyen nemes ügyért, a beteg gyerekek megsegítéséért, és ez ösztönzőleg hat. Van hitele a nevüknek, és ezt jóra használják. Bízzunk benne, tettükön felbuzdulva mások pedig a pénzüket fogják jóra használni.

- Szabó Dóra -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában