Helyi közélet

2015.02.12. 13:34

Megújult a rendőrörs, tesztelik a térfigyelő rendszert Tiszacsegén

Tiszacsege - Épületfelújítás, térfigyelő-kamerarendszer tesztelés és rendvédelmi kiállítás Tiszacsegén.

Tiszacsege - Épületfelújítás, térfigyelő-kamerarendszer tesztelés és rendvédelmi kiállítás Tiszacsegén.2015. február 11-én a Tiszacsegei Művelődési Központban a helyi önkormányzat ünnepélyes keretek között átadta a település térfigyelő kamerarendszerét és megnyitotta a rendvédelmi vándorkiállítást. A rendezvényen rendőri- és önkormányzati vezetők mellett a polgárőség képviselete is jelen volt.

A rendezvényen részt vett Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Farkas József r. ezredes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány, mint a vándorkiállítás fővédnöke, Dr. Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke és Bodó Sándor országgyűlési képviselő is.

A megyei rendőr-főkapitányság és a települési önkormányzat összefogásával 2014 végén valósult meg a Tiszacsegei Rendőrőrs épületének felújítása. A helyi önkormányzat biztosította a munkaerőt, a megyei rendőr-főkapitányság a kivitelezéshez szükséges anyagokat. A rendőrörs szomszédságában található a Tiszacsegei Polgárőr Egyesület épülete, ahonnan jelenleg irányítják a helyi önkormányzat által pályázati támogatásból kiépített – egyelőre tesztüzemben működő – 12 kamerából álló térfigyelő kamerarendszert.

Az ünnepségen mindezen túl jutalmak átadására is sor került. Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere ajándéktárgyat adott át Vásári Péter r. törzszászlósnak és Hadházi Gábor r. törzsőrmesternek a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság nyomozóinak, egy 2014. évben a helyi kastélyban jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett felderítésével és felszámolásával kapcsolatban végzett eredményes munkavégzéséért.

A rendezvény keretében megnyitották a Fő utcán található „Lévai Iskola” tantermében a „Polgárőrség, valamint a rendvédelmi szervek történelme és egy kis hadtörténet” című vándorkiállítást, melyen részt vett a relikviákat összegyűjtő Dr. Gulyás István nyugalmazott r. alezredes, a Rendőrségi Történeti Múzeum tiszteletbeli igazgatója és Dr. Francsics Ottó nyugalmazott r. ezredes, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör Kulturális Egyesület elnöke is.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában